Trabzonspor'la olan sözleşmesi koronavirüs nedeniyle maçlara çıkmak istemediği için fesh edilen Obi Mikel, spor gazetesi The Atletic'te çıkan röportajında ayrılış sürecini anlattı.

Nijeryalı futbolcu şunları söyledi:

- Sosyal medya hesabımdan bir paylaşım yapmışkım. Trabzonspor Kulübü bunu silmem gerektiğini belirterek başkanla görüşmemi istedi. Bunu reddettim ve o paylaşımı kaldırmayacağımı söyledim. Bunlar benim görüşüm, hislerim. Özgür bir dünyada yaşıyoruz. Konuşma özgürlüğüm vari.

- UEFA, futbolu erteledi. Neden hala Türkiye’de oynamaya devam ettiler? Bu doğru değil. Trabzonspor, böyle düşünmüyordu. Umurlarında değildi. Çocuklarımı görmem gerektiğini kulübe açıkladım. 

- Her sabah beni arayıp telefonda ağlıyorlardı. Neden insanların birbirine dokunamadığını soruyorlardı. Her seferinde onlara yalan söylemek beni mutlu etmiyordu. 

- Eve gidersem çocuklarımın daha rahat olacağını düşündüm. sözleşmemden vazgeçmeye hazırdım. Bu durumda herkesin evde kalması gerekiyor.

- Kontratımdan vazgeçerek maddi bir darbe aldım. Ama çocuklarımı mutlu ve iyi görmek, ailemle bir arada olmak her şeye değer.

- Her hafta kazanıyorduk. Ligin zirvesindeydik ve iyi oynuyorduk. Şampiyon olma şansımız vardı ama doğru olanı yapmak için hepsini feda ettim.

- Bundan sonra İngiltere'de futbol oynamak istiyorum. 


 

Editör: Haber Merkezi