Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Okan Buruk, 1+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Törende başkan Dursun Özbek, "Buruk, Galatasaray'da olmayı fazlasıyla hak ediyor. Okan Hocamız 3. 17 Mayıs'ını yaşamak için burada. 17 Mayıs'ta ilk kez Galatasaray forması giydi, sonrasında 17 Mayıs'ta UEFA Kupası'nı göz yaşları içerisinde kaldırdı. Hepimizin gurur duyacağı bir Galatasaray, Okan Hoca ile çok daha yakın. Bu yüce görevde Okan Hoca'ya ve ekibine sonsuz başarılar diliyorum" dedi.

Okan Buruk ise şöyle konuştu:

"Hedeflerimiz çok büyük. Bu seneki tek hedefimiz şampiyonluk. Şampiyonluk için elimizden gelenin en fazlasını ortaya koyacağız. Geçen sezonun mutsuzluğunu ortadan kaldıracağız. Transfere yoğunlaştık. İyi kadro için yönetim gerekeni yapacak. Galatasaray taraftarının hak ettiği, mutluluk, güzel günler, sahada her şeyini veren bir takım... Hepsini ortaya koymaya çalışacağız. Geçen sene bitti. Bütün oyuncuları ayağa kaldıracağız. 24 Haziran'da Galatasaray'a imza atıyorum ve oğlumun doğum günü. Baba olma duygusunu yaşadığım ve Galatasaray'a hoca olarak imza attığım gün. Oğlumun doğum günün kutluyorum. Ona güzel bir gelecek diliyorum. Galatasaray hocası olmamdan en çok oğlum mutlu oldu. Onun mutlu olduğu günleri hem biz, hem de taraftarlarımız yaşayacak.

Fatih Hoca çok değerli. Galatasaray için çok önemli bir isim. Dün Fatih Terim aradı. 'Her zaman yanındayım' dedi. Türk teknik adamlar için bir yol açtı, ben de 'Elimizden gelenin fazlasını yapacağız' dedim. Hocaya teşekkür ederim. Oğlum çok bekliyordu, çok mutlu oldu. Dünyanın en mutlu insanlarından biriyim.

Şampiyonluk yaşadığım Başakşehir’de 4-3-3 üzerinden de oynadık, 4-4-2’yi de kullandık. Bazen iki forvetle oynadık. Savunmayı 4’lü savunma düşünüyorum. Önüne, gelebilecek oyuncu tiplemeleri önemli. Bu formasyon üzerinden gideceğiz. Günümüz futbolunda başlangıç dizilişleri önemli ama top bizde ve rakipteyken oluşturacağımız dizilişler de önemli. Oyuncu zekası önemli. Zeki oyuncularla çok daha fazla verim alabiliyorsunuz. Saha içi taktiksel değişiklik olabilir. 4’lü savunma üstünden yapılanıyoruz. Sadece tek bir formasyon üzerinden değil birkaç formasyon üzerinden gideceğiz.”