TFF Birinci Lig'de son haftaya girilirken, lider Adana Demirspor ile Samsunspor arasındaki tartışma gündem olmuştu.

Adana Demirspor maçına seyirci alınmasına tepki gösteren Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, “Benim taraftarımı polis stada sokmuyor. Polise ‘Başka takımın taraftarları neden giriyor' dedim. ‘Süleyman Soylu’nun oğlu… Emniyet Müdürü, Soylu'nun oğlunun karşısında önünü ilikliyor’ dediler” ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, avukatları aracılığıyla Yüksel Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulununca, Yüksel Yıldırım  da yanlış anlaşıldığını ifade etmişti.

TFF Birinci Lig'deki tartışmaya AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de girdi. Çelik, şu ifadeleri kullandı:

- Sadece bir maç kaldı. Şimdi hepimizin Adana Demirspor'umuza var gücümüzle destek çıkma zamanı. Adana Demirspor'a moral verme zamanı, daha da cesaretlendirme ve teşvik etme zamanı. Adana Demirspor'u şampiyon olarak görme zamanı geldi. Yılların özlemi sona erecek.

- Adana Demirspor inşallah şampiyon olacak. Nereden biliyoruz, şimdiye kadar iyi oynadı. Gayet iyi oynuyor. Bileğinin hakkıyla maç kazanıyor. Gayet iyi performans gösteriyor, gayet güçlü bir şekilde oynuyor. Dışarıdan atılan bütün iftiralara rağmen Adana Demirspor iyi oynayarak bu başarıları elde ediyor. İyi futbol oynuyor, futbolun en iyisi oynuyor ve şampiyonluğu güzel bir şekilde hak ediyor.

- Futbolcularımızı cesaretlendirmemiz lazım, futbolcularımıza moral vermemiz lazım. Takımımıza moral verip teknik heyete sahip çıkmamız lazım. Onun için bir maça sayalı günler kaldı. Hep beraber balkonlarımıza Adana Demirspor bayrağı asalım, arabalarımıza asalım. Bütün bir şehri Adana Demirspor'la boyayalım. Adana Demirspor'a en büyük desteğimizi şampiyonluk yolunda verelim.

Editör: Haber Merkezi