05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi SPOR Pep Guardiola'dan Mourinho karşılaştırmasına yanıt!

Pep Guardiola'dan Mourinho karşılaştırmasına yanıt!

Pep Guardiola, Liverpool maçında yaptığı "altı" işareti ve Mourinho karşılaştırmalarına açıklık getirdi. "Belki birbirimize benziyoruzdur, " diyen Guardiola, City’nin başarısına vurgu yaptı.

İngiltere Premier Lig'de son dönemde kötü bir performans sergileyen Manchester City'nin teknik direktörü Pep Guardiola, Liverpool karşısında yaşanan olaylar ve kendisiyle Jose Mourinho arasındaki karşılaştırmalara açıklık getirdi.

"Altı" İşareti ve Liverpool Maçı

Geçtiğimiz hafta Liverpool'a karşı Anfield'da oynanan maçta, Manchester City 2-0 mağlup olmuş ve bu sonuç City'nin son yedi maçta galibiyet alamadığı bir seriye eklenmişti. Maç sırasında Liverpool taraftarları, Guardiola'ya yönelik "Sabah kovulacaksın" şeklinde tezahüratlar yaparken, Guardiola bu duruma ilginç bir yanıt verdi. Altı parmağıyla Premier Lig'de kazandığı altı şampiyonluğu işaret eden deneyimli teknik direktör, bu hareketiyle hem taraftarlara hem de eleştirilere gönderme yaptı.

Guardiola'dan Mourinho Yorumu

Nottingham Forest ile oynayacakları maç öncesinde düzenlenen basın toplantısında, Guardiola'ya bu hareketi ve Jose Mourinho ile benzerlikleri soruldu. Gazetecinin, Mourinho’nun geçmişte Premier Lig'deki üç şampiyonluğunu işaret etmek için benzer bir hareket yaptığını hatırlatması üzerine Guardiola şu ifadeleri kullandı:

"Umarım benim durumumda böyle olmaz. Belki Jose ile birbirimize benziyoruzdur. O üç kez kazandı, ben altı kez kazandım. Ancak bu hareketi yalnızca taraftarlarımıza, yaptıklarımızın ne kadar olağanüstü olduğunu hatırlatmak için yaptım. İnanılmaz bir futbol kulübü olduğumuzu ve başarılarımızla gurur duyduğumuzu göstermek istedim."

Manchester City Krizden Çıkabilecek mi?

Manchester City'nin ligde zirvenin 11 puan gerisinde kalması ve son dönemdeki formsuzluğu, Guardiola'nın üzerindeki baskıyı artırmış durumda. Nottingham Forest karşılaşması, City'nin kötü gidişatı tersine çevirmek için önemli bir fırsat olarak görülüyor. Ancak Liverpool yenilgisinin ardından gelen tartışmalar ve Guardiola’nın Mourinho ile kıyaslanması, hem taraftarlar hem de futbol kamuoyu için dikkat çekici bir gündem oluşturdu.

Guardiola’nın altı şampiyonluk vurgusu, hem rakiplere hem de taraftarlara bir mesaj niteliği taşırken, bu işaretin City'nin kötü performansına nasıl etki edeceği merak konusu.

Sizce Manchester City, Guardiola yönetiminde bu krizi aşabilecek mi? Görüşlerinizi bizimle paylaşın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *