Beşiktaş'ın değeri milyonlarca euroyla ölçülen Miralem Pjanic'i Barcelona'dan kiralaması dünyada yılın sürpriz transferi olarak yorumlandı.

Bonservisine 60 milyon dolar ödeyen Barcelona'da yılda 9 milyon euro kazandığı belirtilen Pjanic'in Beşiktaş'a "Evet" demesi gelip imza atmasında yakın arkadaşı olan eski Beşiktaşlı Tosic'in de etkili olduğu belirtiliyor.

Tosic'in İspanya'ya giderek Pjanic'le bizzat görüştüğü bildirildi. Tosic, dün gece İstanbul'a gelen Pjanic'in sağlık kontrollerinde de yanındaydı.

Türk kültürüne yakın olduğu belirtilen 31 yaşındaki futbolcunun Juventus'ta forma giyerken milli futbolcumuz Merih Demiral'la da dostluk kurduğu biliniyor.

Pjanic, geçen yıl sosyal medya paylaşımıyla da Türkiye'de dikkat çekmişti.

Koronavirüs sebebiyle yapılan evde kalma çağrılarına destek veren sanatçılarımız, sosyal medya hesaplarından açtıkları canlı yayınlarla insanları evlerinde motive tutmaya çalışıyor. Bu amaçla canlı yayın açan ve takipçilerine şarkılar söyleyen Zeynep Bastık'ın yayınına o dönem Juventus'ta oynayan Miralem Pjanic de katılmıştı.

Yayına girerken "Selamun Aleyküm" mesajı yazan Pjanic, sonrasında ise "Bu hikayede yanan ben oldum." diyerek herkesi şaşırtmıştı.

Ünlü şarkıcı ise "Allah'ın selamıyla girmiş ama sonradan damara bağlamış. Bence dün hacklenmiştir, engellemiş beni..." sözlerini kullanmıştı.

Ünlü spor spikeri ve Hürriyet yazarı Güntekin Onay da Pjanic'in transferiyle ilgili çarpıcı bir yazı kaleme aldı. "Pjanic transferi sadece bizi değil, dünyayı şaşırttı" başlığını kullanan Onay, şu ifadeleri kullandı:

"Pjanic, açık konuşmak gerekirse sadece Türk futbol kamuoyunu değil, uluslararası medyayı da şaşırtacak derecede önemli bir transfer oldu.

Yıllarca Juventus ve Roma’da en üst seviyede futbol oynayan son derece zeki, yetenekli, duran topları iyi kullanan ve oyun kurucu meziyetleri mükemmel bir oyuncu.

Barcelona Kulübü’nün bonservisine 60 milyon Euro ödediği Pjanic’in maaşı da 9 milyon Euro’dan fazlaydı. Böyle bir oyuncunun hele hele 31 yaşında Türkiye’ye gelmesi gerçekten şaşırtıcı."

Editör: Haber Merkezi