Beşiktaş, yeni yıldızlarına da yer verdiği maçta Malatyaspor'u farklı yendi ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

İlk kez Beşiktaş formasını giyen Pjanic, ustalığı ile etkili olurken; 90 dakika boyunca koşan ve defansı bunaltan Batshuayi de 2 gol atarken bol bol alkış aldı.

Karşılaşmayı baştan sona üstün götüren ve rahat bir galibiyet alan Sergen Yalçın'ın ekibi, 10 puana yükseldi. Malatyaspor ise 6 puanla 9. sırada yer aldı.

Maça fırtına gibi başlayan Beşiktaş, 7. dakikada öne geçti. Pjanic’in şık ara pasında savunmanın arkasında topla buluşan Batshuayi, kaleci Abdulsamed Damlu ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 1-0.

9. dakikada Beşiktaş farkı 2’e çıkardı. Konuk takımın yarı sahasında Teixeira’nın yaptığı vuruşta savunmadan seken top Nkoudou’nun önüne düştü. Bu futbolcunun altıpasın sol çaprazında yaptığı sert vuruşta, top filelere gitti: 2-0.

15. dakikada Miralem Pjanic, Haddadi'ye yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

20. dakikada Beşiktaş'ta sakatlanan Vida, oyuna devam edemedi ve yerini Welinton'a bıraktı.

24. dakikada Teixeira’nın ceza yayının sol tarafından kaleye gönderdiği aşırtma topu kaleci Abdulsamed Damlu güçlükle üstten kornere çeldi.

41. dakikada sakatlanan Alex Teixeira yerini Can Bozdoğan'a bıraktı.

44. dakikada Pjanic’in sağdan kullandığı korner atışında, ceza sahasında Necip Uysal’ın kafayla aşırdığı topa, arka direkte Welinton istediği vuruşu yapamadı ve meşin yuvarlak auta gitti.

Beşiktaş, maçın ilk yarısını 2-0 önde tamamladı.

Beşiktaş, ikinci yarıya da golle başladı..

51. dakikada Abdulsamed'in uzaklaştırmak istediği top Belçikalı forvet Batshuayi'ye çarptı ve ağlarla buluştu. Yıldız oyuncu, kendisinin 2., takımının ise 3. golünü kaydetti.

69. dakikada Sergen Yalçın'dan 3 değişiklik birden geldi. Ghezzal'ın yerine Gökhan Töre, N'Koudou'nun yerine Kenan Karaman, Pjanic'in yerine Mehmet Topal oyuna girdi.

78. dakikada sol kanattan ceza sahasına sokulan Osman Haqi dar açıdan vuruşunu yaptı, top direkten döndü.

Maçın hakemi Arda Kardeşler, son düdüğü çaldı ve 90 dakika Beşiktaş'ın 3-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.