Türk futbol  ve tıp camiasının önemli isimlerinden Prof. Dr. Turgay Atasü yaşamını yitirdi.

Beşiktaş Kulübü, "Divan Kurulumuzun eski Başkanlarından, bir dönem Türkiye Futbol Federasyonu Dopingle Mücadele Kurulu Başkanlığı ile Türkiye Basketbol Federasyonu Sağlık Kurulu Başkanlığı da yapmış olan Prof. Dr. Turgay Atasü’nün vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve Camiamıza başsağlığı dileriz" açıklamasını yaptı.

PROF. DR. TURGAY ATASÜ KİMDİR?

Türkiye Futbol Federasyonu ise yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Türk futbolunun değerli isimlerinden, TFF eski Başkan Vekili, Dopingle Mücadele Kurulu eski Başkanı ve Sağlık Onur Kurulu Üyesi Prof. Dr. Turgay Atasü'nün vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.

1978-1979 yıllarında Yönetim Kurulu üyesi olarak TFF'de asbaşkanlık yapan Atasü, Şenes Erzik'in TFF Başkanı olduğu 1989-1990 ve 1991-1995 dönemlerinde başkan vekilliği görevinde bulundu. 1993-2011 yılları arasında TFF Dopingle Mücadele Kurulu Başkanı olarak görev alan Prof. Dr. Turgay Atasü, uzun yıllardır TFF Sağlık Onur Kurulu üyesiydi.

Beşiktaş Kulübü Başkan Yardımcılığı ve Divan Başkanlığı, TMOK, TMOK Fair Play ve Sağlık Komiteleri, TSYD, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile birçok bilimsel cemiyet üyelikleri olan, Basketbol Federasyonu Sağlık Kurulu Başkanlığı da yapan Atasü'nün çok sayıda kitabı ve sayısız makalesi bulunuyordu. 

Prof. Dr. Turgay Atasü’nün cenazesi 21 Ağustos Pazar günü (yarın) öğle namazını müteakiben Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

20-22 Ağustos tarihlerinde oynanacak profesyonel lig müsabakalarında Turgay Atasü anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak.

Merhum Prof. Dr. Turgay Atasü'ye Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları, futbol ve tıp camiasına başsağlığı dileriz.

Türkiye Futbol Federasyonu"

Editör: Haber Merkezi