Galatasaray, UEFA Avruha Ligi Play-Off Turu ilk maçında Danimarka'da Randes ile 1-1 berabere kaldı. Sarı kırmızılı takımın golünü ligdeki Giresunspor maçında Marcao'dan yumruk yiyen genç Kerem Aktürkoğlu attı. Kerem, böylece Marcao'ya da mesajını vermiş oldu.

Temsilcimiz rakibi karşısında futbol olarak çok iyi oynamasa da 26 Ağustos'ta İstanbul'da yapılacak rövanş maçı için avantajlı bir skor elde etmiş oldu.

Maçın ilk tehlikeli atağı 6. dakikada ev sahibi ekipten geldi. Sol kanattan kullanılan kornerde arka direğe koşu yapan Marxen'in kafa vuruşunu Muslera son anda çeldi. Dönen topta sağ kanatta topla buluşan Klysner, ceza sahasına topu çevirdi. Kritik bir müdahale yapan Alpaslan, top Egho'ya gelmeden araya girdi ve tehlikeyi önledi.

8. dakikada Emre Kılınç'ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Kerem Aktürkoğlu'nun sol çaprazdan yaptığı vuruşta top kaleci Carlgren'den döndü.

14. dakikada kale vuruşu kullanan Fernando Muslera'nın vuruşu kısa düştü. Topu kapan Egho, penaltı noktasından yaptığı vuruşta Muslera gole izin vermedi ve hatasını telafi etmiş oldu.

21. dakikada Emre Kılınç'ın pasına hareketlenen Mohamed, topu Carlgren'in üzerinden aşırttı ve ağları sarstarı ancak gol ofsayt nedeniyle geçersiz sayıldı.

25. dakikada Galatasaray, Danimarka'da öne geçti. Mostafa Mohamed'in pasıyla ceza sahasının hemen önünde topla buluşan Kerem Aktürkoğlu, bir anda döndü ve sol ayağıyla şutunu attı, Piesinger'den seken top ağlarla buluştu.

27. dakikada Tribbling, ceza sahası içi sağ çaprazından kaleye vurdu, Muslera'yı geçen top az farkla auta çıktı.

İkinci yarıda 54. dakikada Randers Galatasaray karşısında eşitliği yakaladı. Lauenborg, ceza sahasında oluşan karambolde önüne düşen topa sert vurdu ve Muslera'yı geçen top ağlarla buluştu: 1-1.

59. dakikada van Aanholt'un sol kanattan yaptığı ortaya hareketlenen Mostafa Mohamed, ceza sahası içerisinde kafa vuruşunu yaptı, top Carlgren'de kaldı.

61. dakikada Emre Kılınç'ın yerine Arda Turan, Kerem Aktürkoğlu'nun yerine Ryan Babel, Emre Akbaba'nın yerine Sofiane Feghouli oyuna girdi. 76. dakikada da Radamel Falcao, Mostafa Mohamed'in yerine oyuna dahil oldu. 

Bu hamleler skoru değiştirmeye yetmedi ve maç 1-1 bitti.

Editör: Haber Merkezi