Anadolu Efes’te göz dolduran oyunuyla tüm dikkatleri üzerine çeken ABD’li basketbolcu Shane Larkin’in Türk vatandaşlığı resmen onaylandı.

MİLLİ TAKIM FORMASI GİYEBİLECEK

Genç oyuncunun uzun süredir A Erkek Milli Takımında oynayabilmesi için Türk vatandaşlığı alması bekleniyordu. ABD vatandaşlığının yanı sıra Türk vatandaşlığı da kazanan oyuncu artık milli takımda görev alabilecek.  Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada "1992 doğumlu oyuncu 5901 sayılı Türk vatandaşlığı kanununun 12. maddesi A bendi uyarınca Cumhurbaşkanı’nın 06/02/2020 tarihli ve 2020/2088 sayılı kararı ile Amerika Birleşik Devletleri vatandaşlığının yanı sıra, Türk vatandaşlığını kazandı. Böylelikle Shane Larkin, A Erkek Milli Takımımızın formasını giyebilme hakkını elde etmiş oldu." ifadelerine yer verildi.

INSTAGRAM HESABINDA PAYLAŞTI

Basketbol seyircilerinin uzun süredir beklediği haberin ardından Larkin de Türk vatandaşı olmanın verdiği coşkuyu sahaya yansıtacağını ifade eden bir açıklamada bulundu. Instagramhesabından konuya ilişkin paylaşımda bulunan Larkin "Tek bir şey için söz verebilirim, bu ülke için terimin son damlasına kadar mücadele edeceğim"  ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber Merkezi