Habertürk yazarı Serdar Turgut, futbol dünyasında çok tartışılan ve son günlerde tekrar gündeme gelen futbol dünyasının baronuyla ilgili bir yazı kaleme aldı.

Yazısına, "Rıdvan Dilmen futbol dünyasını hayli karıştıran açıklamalarını NTV ekranından yaptı ve bu dünyanın bilinen birçok ismini FETÖ’cü olmakla suçladı. Suçlananlardan bir bölümü cevap verdiler bir bölümü ise sessiz kalmayı tercih etti. İşin ilginci kendi spor şefinin adı verilmesine rağmen Hürriyet gazetesinden kurumsal temsil yetkisi olan bir kişiden henüz bir cevap olmamasıdır" diye başlayan Turgut, şöyle devam etti:

Konuya Halk TV’de Özlem Gürses gazeteci Lube Ayar’ı konuk ederek girdi. Lube Ayar Fenerbahçeli olması nedeniyle futbol dünyasını iyi bilmesinin yanı sıra iyi bir yargı muhabiri de olduğundan dosyalara da hakim durumda. Bu yüzden onun diyecekleri ilginç olabilir diye düşünerek programı baştan sona izledim.

Konuşmasının bir aşamasında Lube Ayar, Rıdvan Dilmen tarafından suçlanmış olan İbrahim Seten için "O futbol dünyası içinde çok güçlüdür. O ikinci barondur" ifadesini kullandı.

Futbol dünyası anlatılırken bu 'ikinci baron' tanımlaması sıkça yapıldı o konuşmada.

"Peki İbrahim Seten sizin dediğiniz gibi ikinci baronsa, futbolun birinci baronu kimdir acaba?"

Ancak Özlem Gürses bu soruyu sormak yerine "Açıklamalarınızı dehşet içinde izliyorum" demeyi tercih etti. Ben o anda evde "Dehşet içinde kalacağına eminim ki herkesin merak etmekte olduğu o soruyu sorsana arkadaş" diye düşündüm.

Ama o en tecrübesiz muhabirin bile aklına gelebilecek "Birinci baron kimdir?" sorusu nedense sorulamadı program boyunca. Ben izlerken sunucu ile konuğun o konuya özellikle girmek istemedikleri izlenimi edindim.

Ve doğal olarak "Acaba o birinci baron denilen kişi o kadar korkulması gereken bir kişi midir de kimse adını bile söyleyemiyor onun" diye de düşünmeye başladım.

Futbolun ikinci baronun kim olduğu açıklandığına göre birilerinin birinci baronun kim olduğunun da açıklaması zamanı bence artık geldi.

Açıkçası ben bir izleyici olarak futbolun ‘bir bilenleri’ olarak gördüğüm Fatih Altaylı veya Hıncal Uluç’un bu birinci baronun kim olduğunu açıklamalarını ve futbol dünyasında bu baronluk düzeninin nasıl çalıştığını anlatmalarını çok isterdim.