Daha 6 ay önce 2 milyon euro imza parası aldı. Yıllık 2.5 milyon euroya imza attı. Bu paranın yarasını da cebine koydu. Şimdi ise sezon sonuna kadar futbola başladığı Ajax'a kiralanmak için başvuruda bulundu

CAZİP TEKLİF KAÇAR MI?

Galatasaray, Beşiktaş'tan İngiltere'nin Stoke City takımına giden Ryan Babel'le geçen sezon bitmeden anlaşmıştı. Teklif 33 yaşındaki futbolcu için bir piyangoydu. Yıllığı 2.5 milyon eurodan 3 yıllık sözleşme imzaladı, imza parası olarak da 2 milyon euroyu cebine attı. Oysa onun amacı ülkesi Hollanda'ya, futbola başladığı Ajax'a dönmekti ama cazip teklif kaçırılmazdı.

TATİLE GİDİNCE ANLAŞMIŞ

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in çok istediği Babel, ilk maçlarında iyiydi. Ancak giderek geriledi. Ligin ilk yarısı biterken takımın en kötülerindendi. Devre arasında da ülkesine tatile gitti. İddiaya göre tatilde Ajax'lı yöneticilerle görüşüp, anlaştı. Sezon sonuna kadar kiralık oynayacaktı, sonraki 2 yılın parasını almak için de Galatasaray'a geri gelecekti.

FEDAKARLIK BİLE YAPMIŞ!

Yalnız ortada bir sorun vardı. Ajax'ın Babel'e Galatasaray'da kazandığı parayı vermesi imkansızdı. Babel de zaten oralı olmadı. Çünkü sezon başındaki imza parası yeter de artardı. Hem zaten sonra Galatasaray'ya 2 yıllık daha sözleşmesi vardı. Bakın menajeri Winnie Haatrecht, Hollanda basınına neler anlattı: "Babel Ajax'a dönmek için maaşının bir kısmından vazgeçmeye hazır!" 

HAYALİ HEP DÖNMEKTİ

Babel, futbola Ajax altyapısında başladı. 2003-2007 yılları arasında da A takımında oynadı. Sonra 4 yıl Liverpool'da, 2 yıl Hoffenheim'de forma giydikten sonra 2012-2013 sezonunda Ajax'a döndü. Peşinden 2 yıl Kasımpaşa, bir yıl Al Ain, bir yıl Deportivo, 2.5 yıl Beşiktaş ve 6 ay Stoke City... Jübilesini Ajax'ta yapacaktı ama Galatasaray'ın teklifi cazip gelince bunu ertelemişti. Ama hayali hep Ajax'a dönmekti.

Editör: Haber Merkezi