A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Euro 2020 Elemeleri H Grubu maçında Arnavutluk karşısında alınan 1-0'lık galibiyeti değerlendirirken, taktığı kravatta bordo mavi renkler bulunmasını eleştirenlere sert bir yanıt verdi. 

Güneş, "Türkiye'nin en üzüntülü olduğu dönemde çok anlamsız, çirkin bir şey konuşuyoruz. Futbolu bile konuşmak istemezken, kıyafetleri konuşuyoruz. Rengini bilmiyorum, Damat'tan (Sponsor firma) giyiniyorum, Damat'ın reklamını yapıyoruz. Elbiseyi bana gönderdiler giydim. Haftaya da siyahını giyeceğim. Ne renk giyersek giyelim, kanımız kırmızı. Kanımızın rengini de mi değiştireceğiz. Yapmayın Allah aşkına" dedi.

HEPSİ SAVAŞÇI

Güneş, oyuncularındaki kazanma stresi nedeniyle beklenen futbolu ortaya koyamadıklarını ancak son dakika golüyle de olsa kazanmayı başardıklarını belirtti ve şöyle devam etti: 

"Tüm oyuncularımız iyi niyetli. Geriden oyunu kurmak için Kaan ile Merih'i tercih etmiştim, sonra Çağlar girdi. Fark etmez, hepsi iyi, savaşçı, iyi niyetli. Ancak daha soğukkanlı olmak zorundayız. Beklentileri büyüttük.  Taraftar, medya herkes çok yardımcı oldu, olağanüstü destek verdi. Kravattan çok, Fenerbahçe'nin sahasında tüm taraftarların desteğini örnek göstermek gerek."

FRANSA MAÇI RAHAT OLACAK

Şenol Güneş, 14 Ekim Pazartesi günü Fransa ile oynanacak grubun 8. maçı hakkında ise şu yorumu yaptı:

"Fransa maçı puan savaşını düşünmeden kendi oyunumuzu oynamak için rahat olacak. Arnavutluk maçında kazanma isteği vardı ama 'ya kaybedersek' korkusu da vardı. Bir an önce şampiyonaya gitmek isteyen oyuncularımız var, beklenti çok büyük, oyuncularımız da bunu hissediyor. İliklerine kadar bu milleti mutlu etmek için uğraşıyor. Şampiyonaya bir an önce gitmek için düşüncelerimiz gerginliği arttırıyor, diye düşünüyorum. Fransa maçı inşallah daha farklı olur. Sonuç olarak Fransa güçlü bir rakip ve sahasında oynayacağız."