Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın hakkında övgü dolu sözlerde bulundu.

"SERGEN'İN DAHA DA BAŞARALI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın'dan da övgüyle bahseden Güneş, "Başkasına benzemeden kendi yolumu kendim çizdim ama herkesten de destek aldım. Aile, çevre, medya ve antrenörlerden bir şeyler alarak bugünlere geldim. Sergen çok başarılı, daha da başarılı olacağını düşünüyorum. Beşiktaş'ta çalışmış olmam, Sergen'in Şenol Güneş ya da Milne gibi olmasını gerektirmez, daha da başarılı olacağını düşünüyorum. Çünkü önü açık. Bu sezon da başarılı olacak gibi görünüyor ve inşallah da olur. Tüm Türk teknik adamlar başarılı olsun. Sergen'in oyun zekası, kariyeri ve şimdi de antrenörlük durumu iyi gidiyor. Değişiyor ve gelişiyor, o da onu büyütüyor. Başarılar elde ettikçe geleceği göreceğiz. Fatih Terim, Mustafa Denizli kaç yıldır bu işin içinde. Fatih Terim 50 yıldır bu işin içinde. Sergen 2-3 sene, Okan hoca 4-5 senedir bu işin içinde. Buradan bakarak genelleme yapmak mümkün değil. Metin Türe, Özkan Sümer, Gündüz Tekin Onay benim hocamdı. Benim uluslararası başarım onlardan iyi olduğumu göstermez, onlar benden çok daha büyük işler yaptı" açıklamasında bulundu.

"DÜNYA KUPASI'NI ÇOK ÖNEMSİYORUM" 

2022'de Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası'nda yer almayı çok önemsediklerini söyleyen Güneş, "Dünya Kupası bize uzak bir hayal oldu. 1954 yılında gitmişiz ve 48 yıl gidilmemiş, misafir olarak gidilmiş, izlemeye gidilmiş, Uzakdoğu'da düzenlenen şampiyonada bunu hayata geçirdik. Güzel bir olaydı. Teknik ekibi, oyuncusu, yöneticisi medyası taraftarı, hakemi hepsi oradaydı. Bu kadromuzla şansımızın olacağını düşünüyoruz. Katılmayı da çok istiyoruz. Benim için Dünya Kupası ikinci olacak ama oyuncular için ilk olacak. Gelecekte en büyük miras olacağını düşünüyorum. Sonrasında yaparlarsa ilki gibi olmaz ve ilkinin değerini bilmek lazım. Katar öncesi gruptan çıkmalarını bekliyorum. Çok aralıklı olan işleri sevmiyorum. Başarısız sonuçlar alsak bile sürekli orada olarak adımızı duyursak, ülkemizi tanıtabilsek bizim için de gurur verici olacak. Dünya Kupası'nı çok önemsiyorum. Avrupa Şampiyonası da 2'nci büyük bir turnuva olacak. İki büyük turnuvaya katılmış olacağız. Oyuncu grubunun yaşı genç. 2026 kadrosunda da bu oyuncular olacaktır ve belki de 2030'da da olacaklar. Tecrübe kazanarak o turnuvalarda da daha iyi olacaklardır. 5-10 yıllık dönemi iyi geçirebileceğimizi düşünüyorum. Saha sonuçları önemli ve güvene katkı yapacağını düşünüyorum. Bu nedenle destek de gerekiyor" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi