A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, İzmir'de katıldığı bir toplantıda takımların kadrolarındaki yabancı oyuncu sayısının düşürülmesi gerektiğini söyledi.
Kulüplerin tesis yardımı diye aldıkları paraları transferlere harcadığını vurgulayan Güneş, "Oysa bizim üretim yapmamız lazım. Tesis ve eğitimli antrenör lazım. Eğitimci antrenöre kazandırdığı futbolcu için prim vermek gerekir" dedi. 

Güneş'in açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:

- Kulüpler çok büyük paralar harcıyor ama ortada sorumluluk alacak kişileri yok. Borçlar kulübe kalıyor, yönetimler gidiyor.

- Federasyonumuz kulüplerimiz iyi olsun diye uğraşıyor. 100 milyon borcu olan bir kulübe 100 milyon verirseniz 200 milyon borcu olur. Kulüplerimiz kısır döngüden kurtulamıyorlar. Yabancı transferinin sınırlanmasını bir yandan da bu yüzden istiyorum. Niye puanlar siliniyor? Yabancı futbolculardan dolayı. Yabancı oyuncuya Türk lirası vermek lazım, döviz değil. Kulüp yapılarını değiştirmeden bunları düzeltmek mümkün değil. 

- Yabancı oyuncuya karşı değilim. Ancak kaliteli yabancı oyuncuların alınması lazım. Galatasaray UEFA Kupasını aldığı zaman 5 yabancı oyuncusu vardı. Beşiktaş'ta şampiyon olduğumuz dönemde aldığımız yabancıların hepsi oynuyordu. Borcun varken halan yabancı alıyorsan senin borcun değil derdin var demektir.

- Bizim çocuklarımıza imkan ve zaman verdiğimiz zaman başarılı olurlar. Yeter ki bu imkanları verelim sporu kendi olgusu içerisinde bırakalım. Milli takım olarak yaraları fazlası olan bir takımken, yaraları sarılmış bir takım olduk. Şimdi iyi bir başlangıç var, bu bir adımdır, sportif başarı önemlidir, ama toplumda kabul görmek çok daha önemlidir. Bu işi birlikte başardık, farklı düşüncelerle; ama ortak kararla bu işin içinden çıkabiliriz. Benim için her oyuncu değerlidir ama esas olan takımdır. Ben de bu takımın bir parçasıyım. Biz Türkiye adına iş yapıyoruz, milli takım benim değil hepimizindir.

- Milli takımda Mart ayında yeni oyuncular göreceğiz. Bazı oyuncuların kendilerini farklı kılan özelikleri vardır. Merih de bunlardan bir tanesi. Başlangıçta Ozan-Merih ikilisini oynatma düşüncem vardı. Kaan ve Çağlar ile oynarken zaman zaman hata yapabiliyorduk. Çağlar, kendi takımında oynamıyordu o zaman. Merih hep oynadı, takımda en fazla oynayan oyuncu oldu. O zamana kadar mutlaka iyileşir ama oynaması risk olur. Ozan Kabak'ın olması bir avantaj, Çağlar o bölgenin adamı oldu artık. Bizim sıkıntımız daha çok sol tarafta oluyor. Hasan Ali Kaldırım yokken orayı sağ olsun Umut Meraş kapattı. 

- Eksik görünsek de bazı bölgeleri tamamlayabiliriz. Yusuf ve Abdülkadir de çok yetenekli oyuncular ama bunlar bu sezon oynayamadı. Genel itibariyle her oyuncu önemli ama olmadığı zaman da eksik görmüyorum. Biz şu eksiğimiz var demeyeceğiz. Mart ayında 2-3 yeni oyuncuyu milli takımda göreceğiz.


 

Editör: Haber Merkezi