Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Yunanistan'da PAOK'a 3-1 yenilerek elenmesi ve büyük fırsatı kaçırması eleştirileri de beraberinde getirdi.

Fotomaç gazetesi yazarı Erman Toroğlu, "Dün akşamki skor, Beşiktaş teknik heyetinin fiyaskosudur! Başında da Sergen olduğuna göre, ondan hesap sorulur" yorumunu yaptı.

Toroğlu bugünkü yazısında "Lens sağ bek, Necip orta sahada! Olmayacak duaya, Amin gibi bir şey!  İkinci yarı başlıyor; önce Oğuzhan, sonra Dorukhan sahadalar. Allah Allah.. Ya kardeşim, sen önce iyilerle başla, sakatlanırlarsa sonra dönersin ikinci kademeye. Adamların sol tarafında iki tane genç çocuk, Beşiktaş'ın sağ defansına maden gibi çalıştılar ve altını da buldular!" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'yi de eleştiren Toroğlu, "Beşiktaş Başkanı devamlı paradan bahsediyor. devamlı ezik pozisyonda beyanatlar veriyor; bu yanlış. Bu, Beşiktaş taraftarını da kötü etkiliyor, futbolcuyu da. Bir kulüp başkanı devamlı ağlamaz.
O zaman gelmeseydin. Sen gelmezsen de Beşiktaş ortada kalmazdı" diye yazdı.

Hürriyet gazetesi yazarı Güntekin Onay da şu yorumu yaptı:

"Sergen Yalçın’ın ‘orta alanı sertleştireyim’ düşüncesiyle Necip’i ilk 11’de başlatması kararını yadırgadım. Beşiktaş’ta yıllardır orta alanı defansif olarak güçlendirme amacıyla bu tip kritik maçlarda farklı teknik adamlar Necip’e şans verdi ancak hiçbirisi hiçbir zaman planladığını alamadı. Dün de orta alan sertliğini hiç göremediğimiz gibi ilk yarıda PAOK 3 gol buldu ve bir de penaltı kaçırdı."

Fotomaç'tan Turgay Örme ise şu ifadeleri kullandı:

"Necip'le önde pas yapamazsın, Lens de devşirme sağ bek. İşin sırrı burada zaten. Orta sahayı uzun paslarla geçen Paok, Lens'in arkasına atılan toplarla üst üste goller buldu. Önce Giannoulis, ardından Akpom soldan girip iki asist yaptılar. Genç Tzolis de affetmedi. Ardından üçüncü gol derken tam dağıldık.

Sergen hocanın bu manzarayı seyretmesi beni çok şaşırttı. Orta sahada top tutamıyorsun ve burada rakiple savaşacak bir ortam da yok, çünkü Paok uzun oynuyor… Yani maç her haliyle Oğuzhan'ı çağırıyordu. Ozi'yi almak için 46. dakika beklenir mi?. Hadi o kadar bekledin bari 46'da çift santrfora dön, rakibin iki stoperi sararmış, ikili oynasak araya atılacak her topta stoperler titreyecek ama son dakikalara kadar cesaret edemedik… Söylenecek o kadar şey var ki… Boyd'un, Lens'in kaçırdıklarını on yaşında çocuk kaçırmaz. N'Kouduo, Larin ofsayta düşmekten yoruldular v.s Sahanın en iyisi Ersin'di… Hakem aleyhimize kolay penaltı çalarken lehimize olan net penaltıyı atladı.
Yani isteyene böyle bir mazeret de var.

Kadro planlamasını yapanlar umarım memnundurlar… "Büyük takım önce golcü alır" dedik, anlatamadık. Şimdi sizce soruyorum Welinton yerine Roco, N'Skala yerine Rıdvan olsa ne fark ederdi! Ve size bir soru daha; onların yerine iyi bir golcü alınmış olsa neler fark ederdi.

Hikaye bu kadar basit. Beşiktaş bugüne kadar Avrupa'da Yunanistan takımlarına yenilmemişti. Dün gece bunu da başardılar!. Bu limit değil vizyon meselesidir."
 

Editör: Haber Merkezi