Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, PAOK maçından sonra düzenlenen basın toplantısında şu açıklamaları yaptı:

- Kaybettiğimiz için üzgünüz. Kaybetmek istemiyorduk. Bizim için çok değerli bir maçtı. 

- Oyunun ilk yarım saatinde yediğimiz goller, takımın psikolojisini bozdu. Oyuna tutunmakta zorlandık. Atılan ara toplarda geride daha akıllı, kontrollü olmalıydık. 

- İlk maçımızı oynuyoruz, yeni katılan arkadaşlarımız var. İlk defa birlikte oynuyorlar, yeni katılan arkadaşlarımız var. 

- Golü bulduktan sonra oyunu çevirmeye çalıştık. Özellikle ilk yarının sonunda ve ikinci yarının başında yüzde yüzlük pozisyonlarımız var. 

- Ortak olabilirdik içeriye atsaydık ama atamadık. Doğal olarak motivasyon düşmeye başladı, hamleler yaptık, riskler aldık, pozisyonlar da bulduk. Sonuçta kaybettiğimiz için üzgünüz. Bundan sonra yaptığımız hataları telafi etmeye çalışacağız.

- Geçen seneden takımdan ayrılan 8-9 arkadaşımız var. Şu ana kadar kurguladığımız transferler gerçekleşmedi. 

- Görünen ciddi bir kadro sıkıntımız var. Kadro genişliğimiz yok. Daha farklı olabilir miydi, erken transfer yapsaydık, olabilirdi de, olmayabilirdi de. 

- Katılan oyuncularımız var. Wellinton var, N'Sakala var. İlk defa oynuyorlar, kolay değil Beşiktaş formasını giymek, hele ki Şampiyonlar Ligi'nde. 

- Larin iyi oynadı, istek ve arzu olarak iyi bir performans sergiledi. Çok basit goller yedik. Belki bir tanesi ofsayttı. Attığımız gole ofsayt kaldırdı. 

- Bir tane penaltı pozisyonu var, yüzde yüz penaltı diyorlar. Penaltı verseydi, 3-2 olsaydı kalan dakikalarda oyuna ortak olabilir miydik, olabilirdik. Bunlar hep oyun bittikten sonra konuşulan şeyler. 

- Biz bu kadar kötü yönetim beklemiyorduk hakemlerden. Bu kadar art niyetli hakemleri Şampiyonlar Ligi'nde göremezsiniz. 7 numaranın en az 3 kez atılması lazımdı, hakem sürekli geçiştirdi. Vardır mutlaka bir düşüncesi. 

- Finale geldiğimizde çok iyi bir oyun oynamadık. Savunmada ciddi zaaflarımız vardı, araya atılan toplarda sıkıntılar yaşadık. Oyunu eşitleyebilir miydik, eşitleyebilirdik. Dediğim gibi sezonun ilk maçı, Şampiyonlar Ligi maçı. 

- Daha 2 hafta hazırlandık, oyuncuların zamana ihtiyacı var. Uzun zamandır oynamayan Dorukhan'ı oynattık, Oğuzhan döndü. Son 60 dakikalık bölüme çok bir şey kalmadı. Çevirmek için uğraştık ama 3-0 geriye düştükten sonra böyle bir deplasmanda oyunu çevirmek kolay değil. Üzgünüz tabii. İnşallah bundan sonra bizim için daha iyi olur.

Editör: Haber Merkezi