Milliyet gazetesinde yazan Şansal Büyüka, Sergen Yalçın'ın gerçekci bir teknik adam olduğunu belirtirken şu ifadeleri kullandı:

"Beşiktaş ve Sergen Yalçın için hayırlı olsun. Baba ile evladın buluşması gerçekleşti. Umarım iki taraf için de her şey çok güzel olur. Sergen Yalçın'ın özgür tavırlarını, gerçekçiliğini severim, beğenirim.

İlk maçında Beşiktaş, Rize karşısında çok da iyi oynamasa bile kazanmayı başardı. Ertesi günü baktım, gazetelerde "Beşiktaş uçtu... Beşiktaş kaçtı... Beşiktaş'ta Sergen fırtınası" gibi başlıklar... Allah'tan Sergen Yalçın gerçekçi... Ayakları yere basıyor. Gazete başlıkları uçarken, Sergen Yalçın "Kazanmak çok önemliydi, onu başardık" dedi.

Sergen Yalçın dikkatimi çekti. Oyundan çıkardığı futbolcular kulübeye gelirken, kendisi değil, yardımcıları karşılıyor. Sergen Yalçın muhatap olmuyor.
Bu çok iyi bir uygulama... Çıkan oyuncu tepkili olur, sinirli, gergin olur ve hocanın otoritesini sarsacak bir davranışta bulunabilir. Ayrıntı deyip geçmeyin... Hocanın otoritesi ve takımın uyumu adına çok önemli...

Sergen Yalçın, sadece Sergen Yalçın değil... Beşiktaş takımının teknik direktörü Sergen Yalçın... Bakıyorum, gazetelerde, televizyonlarda hep "Sergen" diye seslenmeler, hitap etmeler... Ya Sergen Yalçın demeliyiz ya da Sergen Hoca... İnsana saygı, koltuğa saygı, koca Beşiktaş Kulübü'ne saygı bunu gerektiriyor."
 

Editör: Haber Merkezi