Galatasaray'ın yeni kadro projesinde orta sahayı emanet ettiği Seri'nin soğuk hastalığı olduğu öğrenilmiş,  geçtiğimiz sene Fulham'da top koşturan Seri'nin bazı maçları Chilblains hastalığı sebebiyle kaçırdığı iddia edilmişti

Sivas'ın havası Seri'den yana

Tıbbi adı Chilblains olan soğuk hastalığı Seri'nin Sivas'ta korkulu rüyası olacaktı. Ancak Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava tahminlerine göre maçın oynanacağı saatte sıcaklık 8 derecelerde seyredecek. 

Son haftalarda performansıyla göz dolduran Jean Michael Seri'nin Fenerbahçe ve Gençlerbirliği karşısındaki oyunu parmak ısırtmıştı. 

Şampiyonluk yolunda kritik bir maça çıkacak Galatasaray'da Seri'nin soğuk hastalığı sebebiyle oynayamama endişesi ortadan kalktı. Sivas'taki güzel hava Seri'nin yüzünü güldürdü. 

Seri'nin şoke eden soğuk hastalığı: Sivasspor karşısında forma giyemeyebilir!

Chilblains hastalığı nedir?

Sezon başında Fulham'dan kiralanan Seri'nin Chilblains yani halkın bildiği ismiyle soğuk hastalığı ortaya çıkmıştı. Vatandaşlar ise Chilblains hastalığı nedir? Soğuk hastalığı nedir? şeklinde araştırmalar yapmaya başladı. İşte cevabı

Deri ısısı 25 dereceye düştüğünde doku metabolizması yavaşlıyor. Oksijen yetersizliği o bölgelerde mor renkte görünüm ortaya çıkarıyor. Donma deri sıcaklığının – 10'a kadar düşmesi sonucu oluşuyor.

Gerçek donma noktasına erişmeyen soğuklarda ise cilt yanıklarına benzer şekilde ödem ve baloncuklar meydana geliyor. Isı kaybı daha da sürerse donma noktasına gelinirse donuk oluşuyor.

El, ayak, burun gibi donan bölgelerde önce kızarma başlıyor ve ağrı gelişiyor. Donan bölge sertleşiyor ve son aşamaya gelindiğinde ise his kaybı oluşuyor.
 

Editör: Haber Merkezi