05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi SPOR Sinan Engin'den Galatasaray-Fenerbahçe derbisi için bomba iddia!

Sinan Engin'den Galatasaray-Fenerbahçe derbisi için bomba iddia!

Sinan Engin Galatasaray- Fenerbahçe derbisi için yabancı hakem iddiasında bulundu. Engin, derbinin hakeminin yüksek ihtimalle yabancı olacağını söyledi.

Sinan Engin, federasyon yetkilileri tarafından Türk hakemin yöneteceği açıklanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisini Avrupa'dan getirilecek yabancı bir hakemin yöneteceğini öne sürdü. Engin, "VAR da AVAR da yabancı olacak. Yüzde 99 Avrupalı olacak. Çünkü TFF şaibeyi ortadan kaldırmak istiyor. En iyi Avrupalı hakemi futbol federasyonu getirecek" ifadelerini kullandı.

Beyaz Tv'deki Beyaz Futbol programının canlı yayınında açıklamalarda bulunan  Sinan Engin, "Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin hakemi yabancı olacak. VAR da AVAR da yabancı olacak. Yüzde 99 Avrupalı olacak. Çünkü Türkiye Futbol Federasyonu şaibeyi ortadan kaldırmak istiyor. En iyi Avrupalı hakemi futbol federasyonu getirecek. Derbinin hakemi mutlak yabancı olacak. Maçın triosu yabancı hakemlerden oluşacaktır. Yüzde bir Türk olma ihtimali var, o da olmaz. Avrupa'da çok önemli hakemlerle temastalar. En iyisini araştırıyorlar" dedi.

Galatasaray'ın derbi hakeminin yabancı olmasına karşı çıkmayacağını söyleyen ve TFF yöneticisi Ural Aküzüm'ün, "Türkiye'de 2024-2025 futbol sezonunun sonuna kadar Türk hakemleri orta hakem olarak görev yapacak." açıklamasını değerlendiren Sinan Engin, "Galatasaray'ın karşı çıkacağını sanmıyorum. Ural Aküzüm söyledi ama tam hakim değil sanırım o konuya. Yabancı hakem olacağını düşünüyorum" dedi. Sinan Engin, "Derbinin hakemi Türk olursa, derbiden sonra onun düdüğü asılır. Ne kadar verirse versin kimse beğenmez. Türk hakem her zaman spekülasyon olur şu ortamda" şeklinde konuştu.

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasındaki Galatasaray-Fenerbahçe derbisi 24 Şubat Pazartesi günü saat 20.00'de RAMS Park'ta oynanacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *