Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Trabzonspor'la oynadıkları maçın hakemi Cüneyt Çakır'ı da eleştirdi.

Otyakmaz'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- İkinci yarıyla birlikte hakem hataları tekrar kaldığı yerden devam etmeye başladı. Geçtiğimiz hafta salı günü federasyonla, Kulüpler Birliği ve MHK yöneticilerinin olduğu bir toplantı yaptık. Bu toplantıda her şeyin iyi olması, birlik ve beraberlik olması adına güzel şeyler konuşuldu. 

- Oradaki mesajlar anlaşılmamış olacak ki bu hafta hakem atamalarını gördükten sonra ‘eyvah’ dedim. Cüneyt Çakır 5 yıldır Trabzon'a gidemiyormuş. O zaman bu barış maçı olacaktır. Neden Cüneyt Çakır bu maça verildi? O da durumdan nasıl bir vazife çıkardı ki pozisyonları saymakla bitmez herhalde. 

- Hangisine bir şey söyleyeyim. Atamaya mı söyleyeyim, Cüneyt Çakır’ın gelmesine mi söyleyeyim, Cüneyt Çakır’ın durumdan vazife çıkarmasına mı söyleyeyim. Üç dakika uzatmasına mı söyleyeyim? Artık penaltı söylemekten bıktık. En son korkuyorum. Birinin canını yakıp bize bedavadan penaltı verecekler. Onu da atamayacağız diye korkuyorum. O kadar çok dile getirdik ki bu penaltı işini yine bu maçta net bir penaltı var. Hakemlerin görmemesini bir yere kadar anlayabiliyorum. VAR’a mı söyleyeyim, Cüneyt Çakır’a mı söyleyeyim, Futbol Federasyonu’na mı söyleyeyim? 

- Taraftarlarımız 'Konuşmuyorsun' diye bana kızıyorlar. Buradan uyarıyorum. Hakikaten ortam bozuluyor. ‘İlk gördüğüm hakeme haklı olsun, haksız olsun saldıracağım’ diye bugün mail aldım. Bu toplumsal huzursuzluk başka şeylere de sirayet ediyor. Alt tarafı futbol, çıkacaksın, gördüğünü çalacaksın olacak bitecek. Kimsede sana bir şey diyemez haksızlık olmadığı zaman. Bu son uyarım. Bu uyarı, adalet adına yapılan bir uyarı.

- Bir takıma 29 hafta penaltı verilmez mi? Hiçbir pozisyon yok. 22’si bu seneden 7’si de geçen seneden 29 haftadır penaltı verilmiyor. Bizimkiler de tabi düzgün insanlar olduğu için illa penaltı alacağım, yerlere yatıp ortalığı birbirine katmıyor. VAR’a gitmesini sağlayacağını düşünerek art niyetli olmadıkları için bizimkiler oyununa bakıyor. Ama öbürleri artık kurtlanmış. Penaltıyı verene kadar kalkmıyorlar sonra çıkıp 90 dakika oynuyorlar. 

-  Bu kadar adaletsizlik olmaz. Biz hep hakkımızla, tertemiz formaları kirletmek istemeyiz. Gerçekten birçoğunun mutlu olmadığına eminim. Eserleriyle gurur duysunlar. Kimin içine sinecek?

- Artık uyarıların bir faydası olmaz, bol bol ceza alırız. Ligden de zevk almıyorum. Artık iyice futboldan da soğudum. Zaten artık kabak tadı vermeye başladı. Sivasspor için, Türk futbolu için uğraş uğraş nelerle mücadele et. FETÖ’nün mağduru ol, MHK’nin mağduru ol, tahkimin mağduru ol. Gönlümüz geçti. İnşallah sonu iyi olur. İnşallah bu kaygılarımızın bir tanesi gerçekleşmez. İnşallah hak edenin kazanacağı bir lig olur.