Süper lig maç ertelendi mi? Avrupa'da ve tüm dünyada Covid-19 salgını nedeniyle tüm spor müsabakaları ertelendi. Yalnızca Türkiye'de ligler devam ediyor. TFF'nin bu kararına ise futbolculardan ve kulüp başkanlarından tepki yağıyor. Özellikle Galatasaray camiasından bu karara büyük eleştiri geldi. Peki Süper lig maçları ertelendi mi? TFF açıklama yaptı mı?

"Türkiye süper ligi ve tüm ligler ertelendi!" HABERİNİ OKUYUN

Süper lig maçları ertelendi mi?

Koronavirüs hava yolu şirketleri, turizm derken en büyük darbelerinden birisini de spor müsabakalarına vurdu. Avrupa'da tüm lig maçları ertelendi. Ciddi önlemler alındı. Türkiye'de süper lig maçları ertelendi mi? bu sorunun cevabı ise vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 

Hava yolu, turizm, ulaşım ve eğlence sektörü gibi alanlara olumsuz etki yapan koronavirüs salgını en büyük darbelerinden birisini de futbola vurdu. Tüm dünya üzerinde futbol maçları süresiz ertelenirken Türkiye'de ise ligler oynanmaya devam ediyor. Peki süper lig maçları ertelenecek mi? Konuyla ilgili TFF'den gelen açıklamalara göre Türkiye süper ligi oynanmaya devam edecek ancak her an flaş bir karar alınabilir. Özellikle bugün içerisinde önemli açıklamalarda bulunacak Cumhurbaşkanı Erdoğan süper lig maçlarının ertelenip ertelenmemesiyle ilgili kritik açıklamalarda bulunabilir.

Süper lig maçları ertelendi mi?

TFF açıklama yaptı mı?

Türkiye'de neredeyse tüm kulüpler ve futbolcular süper ligin devam kararına tepki göstersede TFF aldığı bu kararda ısrarcı olmaya devam ediyor. TFF son yaptığı açıklamada liglerin devam edeceğini bildirmişti. Ayrıca TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı da Fatih Terim'e verdiği cevapta maçların oynanmaya devam edeceğini açıklar nitelikte ifadeler kullanmıştı.

Tatile oralı olan yok

Türkiye Futbol Federasyonu, kulüplerde top koşturan çoğu futbolcunun sosyal medya üzerinden yaptığı serzenişlere kulak asmıyor. Süper lig ertelenmeli, insanların canı yok sayılıyor açıklamalarının yanında TFF bugün yeni bir karar açıkladı ve bu hafta oynanacak tüm maçların hakemlerini kamuoyu ile paylaştı. TFF'nin sosyal medya üzerinde paylaştığı bu bilgiden sonra birçok futbolsever tepki gösterdi.

Fatih Terim sert açıklamalarda bulunmuştu

Galatasaray Teknik direktörü Fatih Terim, Pazar günü Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan Galatasaray Beşiktaş derbisinden sonra yayıncı kuruluş Bein Sports'a önemli ifadelerde bulunmuştu. Futbolun ruhunu geri istiyorum diyen Fatih Terim, bizim ailemiz biz canımız yok mu diyerek tepki göstermişti. Ceza alması nedeniyle açıklama yapmaktan korktuğunu da ifade eden Fatih Terim'e bu söylemleri nedeniyle sosyal medyadan destek yağdı. Terim'in bu sözlerine TFF Başkanvekili Servet Yardımcı cevap vermişti

Muslera, Falcao, Mensah ve daha fazlası

Türkiye liglerin devam edecek olması bir çok futbolcunun tepki göstermesine neden oldu. Galatasaray'dan Kayserispor'a, Antalyaspor'dan Gençlerbirliği'ne birçok futbolcu konuyla ilgili görüşlerini paylaştı

Süper lig maçları ertelendi mi?

Fernando Muslera: İlk olarak bu maçın neden oynandığını anlayamadım. Futbolu konuşacak bir durum yok. Utanç verici bir gece yaşadık. Dünyada büyük bir corona virüsü krizi var. Böyle bir sağlık sıkıntısı varsa bu maç neden oynatılıyor. Tüm Avrupa’da maçlar ertelendi. Türkiye’de neden oynanıyor? Bizler insan değil miyiz?” 

Bernard Mensah: Hayat dünyadaki en önemli şeydir .. bu ciddi bir şey oluyor ve hala devam etmekte ısrar ediyorlar Bizi gerçekten önemsiyorlar mı?

Yekta Kurtuluş: Seyircisiz devam kararı alan büyüklerimizi bizimle beraber uçakla seyahat etmeye , antreman öncesinde tesislerde tokalaşmaya ve maçlardan önce soyunma odasına davet ediyorum.

Nando de colo: Her zamankinden daha sorumlu olma zamanı !!! #CoronavirusAğzında sembollerle kızgın yüz. Sadece başkalarının başına gelebileceğini düşünmeyin 

Kayserispor Başkanı dur, Trabzonspor Başkanı devam dedi

Süper Lig'in ilk kadın başkanı olan Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) koronavirüs salgını sebebiyle müsabakaların seyircisiz oynama kararına, "Futbolcular maça çıkmak istemezse nasıl ikna edeyim? Zaten bu durum insan haklarına aykırı, temas var, her şey var" diyerek tepki gösterdi.

Şimdi burada dürüst ve samimi olmak lazım. Ertelemeyi isteyenlere bakmak lazım. Bugüne kadar insan sağlığında bu kadar hassas değildik de şuradaki 14 saat içerisinde mi bu kadar hassas olmaya başladık. Bu tür kararları devlet verir. Verilen kararda bir devlet kararı. Çok ciddi ve sıkı bir çalışma neticesinde alınmış bir karar. Devlet bir karar aldığı zaman, devlet bir karar verdiği zaman. Bireyler olarak bize o karar uymak, o karara saygı duymak ve dahası yardımcı olmak düşer. Bundan sonra kalkıp o kararı farklı yerlere çekip şöyle olsaydı, böyle olurdu. İtalya'da, Almanya, Fransa'da şöyle oluyor. Alınan kararın üzerinden fikir yürütmek, farklı taraflara çekmek veya farklı şekilde görüş belirtmek hoş bir şey değil. Bende bu maçı seyirciyle oynamak isterdim, açık ve net ama toplumun doğrusu tektir. Toplumun doğrusunu yaptığınız zaman kendiniz için de doğru olanı yapmış olursunuz. Maçlar seyircisiz oynansın veya bir süre ara verilsin falan .Bunu söyleyenler belki günü ve ya sezonu kurtarmak gibi bir düşünceden hareketle böyle bir söylemin içerisine giriyor olabilirler.

Süper lig maçları ertelendi mi?

Kimseyi eleştirmek istemiyorum burada ama oyuncuların devam eden kontratları var. Bir erteleme yaptığınız zaman o ertelemenin süresi son derece önemli. Erteleme yaptığınız zaman sadece maç oynanmaz. Erteleme yaptık herkes evine kapansın. Sezon arasına 2-3 hafta ara veriliyor. Lig arasında oyuncular en fazla 7 gün dinleniyorlar ondan sonra 15 günlük bir hazırlık süreci. Oyuncuları tekrar fizik olarak lig mücadelesine hazırlamak kolay değil. Hepsinin boyutlarının çok ince detaylarına kadar araştırılması lazım. Durduğumuz oturduğumuz yerden ben de o zaman söyleyeyim 'Biz bugün itibariyle lideriz. Lig tescil edilsin, Trabzonspor şampiyon ilan edilsin. Bumu yani? Bize düşen sorumluluk alınan her karara yardımcı olmak. Eğer Türkiye Futbol Federasyonun da bu konu tartışılacaksa, konuşulacaksa enine boyuna konuşulup tartışılması lazım. Öyle 1-2 kulübün ligler tatil edilsin bilmem ne. Niye tatil edilsin? İki gün öncesine kadar gündemde hiç böyle bir şey yokken 3 gün içerisinde liglerin tatil edilmesi için tamamen tatil edilmesi için doğan sebepler neler. Demek ki birileri bir şey bekliyor. Bana sorarsanız lig bugün itibariyle tescil edilsin ama buna kargalar bile güler. Devam eden bir mücadele var. Liglere bu kadar fazla ara verilirse seyircisiz oynanırsa 1 ay sonra boşanma davalarına bakacak hakim de bulamayız bu ülkede. Ülke insanının ciddi şekilde hem stresini attığı, meşgul olduğu bir olgu Türkiye'de futbol" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi