Süper Lig kulüplerinin başkanlarından oluşan Kulüpler Birliği toplantısı bugün koronavirüs nedeniyle telekonferans yöntemiyle yapıldı.

Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, toplantı sonrası şu açıklamayı yaptı:

- Türkiye bu salgını uzun zaman iyi idare etti. Vaka ve ölüm sayısı diğer ülkelerin çok altında kaldı. Kulüplerin fikri yok mu şeklinde çok eleştiriler aldık. Süreci yönetmesi gereken devletti. Cumhurbaşkanımızın çarşamba günü yapacağı konuşmayı bekledik. 

- Kendisi ekonomik ve diğer konularda görüş bildirdi ve futbola değinmedi. Bakanlık ertesi gün bizi çağırınca gittik. 3 federasyon ve Kulüpler Birliği Başkanı olarak ben gittim. Çıkan kararda görüş ayrılığı hiç yok. Futbolculardan bahsediyoruz ama bütün sporcular söz konusu. Spor ailesi bu kararda hemfikir.

- Şu anda takvimle ilgili kararı verecek merci federasyondur. Kulüpler Birliği fikir verebilir sadece. Bugünkü toplantının birçok amacı vardı, biri tarih konuşmaktı. 8 maçımız var. Her şey normale dönerse 17 Nisan'da başlayabiliriz,

- Bir senaryo, liglere başlamak uzayabilir, bu durumda ne yapılacak? Playoff gibi şampiyonların daha hızlı belirlendiği bir sistem kurulabilir. Düşme olmasın, diğer kulüpler şey olsun var, Avrupa da aynı şeyleri tartışıyor.

- Üçüncü senaryo, inşallah yaşamayız, iyice bu işlerin gecikmesi durumunda, acaba ligler şu andaki gibi tecil mi edilmeli, bu hiç düşünmek istemediğimiz bir senaryo.

- Uluslararası gitmek isteyen oyuncularımız, nasıl olacak? 14 gün orada, 14 gün burada karantina. Nasıl olacak? Mümkün değil. Oyuncu ille de gideceğim diyorsa, kulüpler kendi sistemleri içinde tartışacaklar. Nasıl bir anlaşma ile giderler, kendi tasarrufları.


 

Editör: Haber Merkezi