Fenerbahçe Kulübü'nün eski başkanı Aziz Yıldırım, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi play-off final serisinde 7 Mayıs 2017'de oynanan Yakın Doğu Üniversitesi-Fenerbahçe maçından önce çıkan rakiph kulüp başkanı Işık Eyigüngör'e tokat atmıştı. Yıldırım'ın fiili müdahalede bulunduğu gerekçesiyle "kasten yaralama" ve "6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet" suçlarından soruşturma başlatılmıştı.  Yıldırım'ın şüpheli sıfatıyla ifadesi alınmış, Yıldırım da kendisine vurmaya çalıştığını iddia ettiği Eyigüngör'den şikayetçi olmuştu.Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Aziz Yıldırım'ın, kasten yaralama suçundan 4 aydan 1 yıla kadar, Eyigüngör'ün de kasten yaralamaya teşebbüs suçundan 1 aydan 9 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Duruşmada tanık dinlendi

Duruşmaya bugün de devam edildi. Müşteki sanıklar Aziz Yıldırım ile Işık Eyigüngör katılmadığı, avukatların hazır bulunduğu duruşmada tanık olarak Salih Ozan Balaban dinlendi. Olay tarihinde Fenerbahçe Kadın Basketbol takımının şube sorumlusu olarak görev yaptığını belirten Balaban, şöyle konuştu:
"Maçın yapılacağı gün spor salonuna ben önceden gitmiştim. Aziz Yıldırım'ı karşıladım. Bu esnada salonun dışından bağırış çağırış ve tezahürat sesleri gelmeye başladı. Aynı gün Beşiktaş-Fenerbahçe futbol maçı da vardı. Dışarı baktığımda Beşiktaş taraftar grubu olan Anadolu Kartalları'nın beklediğini gördüm. 'Burada ne işiniz var.' diye sorduğumda Yakın Doğu Üniversitesi takımı tarafından kendilerine bilet, yevmiye ve yiyecek verildiğini, takımı desteklemek üzere salona çağrıldıklarını söylediler. Bu sırada taraftar grubu Aziz Yıldırım'a yönelik ağır hakaretlerde bulundu. Aziz Yıldırım ile şeref tribününe doğru gitmeye başladık. Ben geriden geliyordum. Mehmet Işık Eyigüngör'ün yanına kadar gittiğinde orada arbede yaşandığını gördüm. Aramızda mesafe olduğu ve araya başka şahıslar girdiği için birbirlerine vurup vurmadıklarını görmedim. Ancak Aziz Yıldırım'ın gözlüğünün yere düşüp kırıldığını gördüm." 

Işık Eyigüngör'ün avukatı Seyit Kaplan da, tanığın olayın yaşandığı dönemde kulüp yöneticisi olduğunu belirterek, "Aziz Yıldırım'ın da yakın arkadaşıdır. Bu nedenle beyanları yanlıdır. İtibar edilemez" dedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme, müşteki sanık Aziz Yıldırım'ın avukatına tanık ifadelerine karşı beyanda bulunmak üzere 10 günlük süre vererek, duruşmayı erteledi.