Galatasaray'da başkan Mustafa Cengiz, aralarında sert rüzgarlar esen teknik direktör Fatih Terim'le Türk Telekom Stadı'nda bir araya geldi.

Yapılan görüşmenin ardından Cengiz, basın toplantısı yaptı. Terim toplantıya katılmadığı gibi dinlemeden de stadı terk etti.

Cengiz, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

- Birkaç gündür büyük bir kaos yaratıldı. Yanlış hedefler, yönlendirmeler. Bana göre haksız suçlamalar var. Herkese saygı duyarım. 

- Taraftar şunu unutmasın: Geçmişini bilmeyen, geleceğini yönetemez, karar veremez. Önemli olan fotoğraf değil, filmdir. Biz aldığımızda genel durum şuydu, 157 milyon euroya yakın borcumuz vardı. 147 milyon euro olarak UEFA'ya bildirilmişti. Dany ve Chedjou'nun koydurduğu transfer yasakları vardı. 31'inde görevi aldık, 32 milyon euro ödememiz vardı.

- Başımızda bir UEFA vardı. Şimdi millet hafife alıyor ama öyle değil. Disiplin Komitesi, 'Size 4 ay müsaade' dedi. 4 ay sonra gittik, sunumumuzu yaptık. Biz bunlara anlattık ve tarihlerinde ilk defa bir kulübe 2. defa uzlaşma anlaşması yaptılar. Savunmamızda avukat kullanmadık. 'Sizin avukata ihtiyacınız yok' da dediler hatta. Kararı verdiler, UEFA'da yer yerinden oynadı. Allah büyük, eğrisi doğrusuna geldi, 2 yıl üst üste şampiyon olduk. 10 yıl sonra ilk defa kâra geçtik.

- Bu kadar haksız eleştiri, bu kadar komplo teorisi ben görmedim. Bu kadar ağır saldırı, bıkmış durumdalar. Hepsinin sinerjisini kara delik gibi emdiler, emiyorlar. Hastalıklara direndiğim gibi bunlara da direniyorum. Hiç kimse bana acımasın, ben yapayalnızım. Bundan da şikayet etmiyorum, tükenene kadar mücadeleme devam edeceğim. Ben bugün varım, yarın yokum. Ben bunlara direniyorum. Hastalıklara direndiğim gibi. 10 lezyon daha çıkmış beyinde. Hiç mühim değil. Hiç kimse bana acımasın. Yapayalnızım. Bundan şikayet de etmiyorum.

- Her zaman şampiyon olamazsınız. Eğrisi doğrusuna denk geldi. Biz şanslıydık. Böyle eleştiriler devam ederse, kimse gelmez."

- Beşiktaş maçını kazanma hedefiyle sahada olacağız. Önemli bir derbi olacak. Bu maça gerek teknik direktörümüz, gerek futbolcularımız, ölümüne oynayacak. Son maçlarda birçok olay yaşadık, beklenmedik faktörlerle kendi sahamızda bile kayıplar yaşadık. Kayserispor maçında tek bir şut, tek bir gol, puan kaybettik."

- Özellikle gençlerin verdiği mücadele bizi mutlu ediyor. Sağ olsun hocamız onları monte etmeye başladı zamanı geldikçe. 'Keşke o penaltıyı ben kaçırsaydım da Kerem kaçırmasaydı' dedi hocamız bana az önce. Ben de 'Keşke ben kaçırsaydım' dedim. Galatasaray ligin en değerli kadrosuna sahip.

- Bir taraftar olarak bakarsam, beceriksiz bir yönetimiz. Vasatız. O kelime de yeni çıktı. Teknik heyete bu kadar oyuncu aldık, onlar beceremedi gibi bir algı oluşmasın sakın. Şu an bu tabloyu bilgilendirme yapmak adına gösteriyorum.

- Geldiğimizden beri 47 futbolcu almışız, 44 milyon euro harcamışız. Geldiğimizden beri 68 oyuncu satmışız, 62 milyon euro kazanmışız. 18 milyon euro artıdayız. Transferde 18 milyon euro artıdayız. Beceriksiz halimiz bu. Demek ki becerikli olsak nasıl olacaktık. Bizde yalan dolan yok, arkadan dolanıp 2 puan almak yok. Diğer hiçbir kulüp bunu gösteremiyor. Dün TFF'de hepsini sıkıştırdım, hiçbiri bir şey söyleyemedi.

- Bu harcama listesini veriyoruz 'Teknik heyete bu kadar oyuncu verdik, sattık, teknik heyet beceremedi' diye değil. Sakın böyle anlaşılmasın. 3 yılda aldığımız oyuncu sayısı 47. 40 milyon euro bonservis ödemişiz. Başka kulüplerde ölseniz bunları vermezler.

- Biz 100 milyon euro kâr etmediğimiz için suçluyuz ama benim 3 yıla daha ihtiyacım var. Korkmayın aday değilim.

- 'Ya transfer ya istifa' diye hashtag açıyorlar. Böyle bir şey olur mu ya? ultrAslan'ı ben yönlendiriyormuşum diyorlar, hocayı ortaya atıyormuşum. Onlarla ilgili şu programda konuştuğumuz yüzde 1'ini konuşmamışımdır. Ya transfer ya istifa diyorlar bana, bana diyorlar bana.

- (İrfan Can'la ilgili) Kahve paylaşımı sonrasında Göksel Gümüşdağ ile görüştüm. İlk kez de görüşmüyorum sevgili Göksel'le. Göksel Başkan'la konuşunca aldığım cevap 38 milyon Euro! Benim ne fiyat verdiğimi de tahmin edersiniz. Hayaller Van Persie, gerçekler tam tersi.

- 400-500 milyon TL limitin var, harcasana diyorlar. O bizim toplam limitimiz. Bunun içine futbolcu giderleri, bonservisler, maaşlar vs. koyduğunuzda 9.8 milyon TL limitim var şu anda. 'Bunu artırın' dedim TFF'ye, çünkü kur yenilemesi yaptılar. Hashtag açacaksanız, TT yapacaksanız lütfen şöyle öncülük edin: Günlük kuru şimdinin kurundan değil, önceki kurdan yapın.

- Bugün Galatasaray, dünyanın en itibarlı kulüplerinden. Yazarım çeki, hepsini alırım. İrfan Can'ı da, Visca'yı da. Sonra hadi eyvallah der giderim. Var mı bana engel olabilecek bir güç? Yok. Ben Galatasaray'ın geleceğini karartmam, yapmam. Oldu oldu başkanım, olmadı biz bu kadroyla bir noktaya geliriz, şampiyon oluruz' dedi hocamız. Hocamızın dediği isimlerle ilgili çalışmalarımız devam ediyor.

- Hocamla 1 haftadır görüşememiştik. Her hafta biz görüşüyoruz. 'Niye kendini yalnız hissediyorsun?' dedim. 'Sinirlendim, bu hale geldim' dedi. O sözünü söylemesi bize değil. Biz hocama hak verdik. Bazen vermediğimiz de oluyor. Kavgalıydık barıştık diye bir durum da yok. Hocam zaten bir şey olursa söyler, ben de söylerim. İkimiz de güney karakterine sahibiz. Lafımı esirgemem, kimseden çekinmem. Hocamdan çekinmem, hocam da benden çekinmez.