Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, TFF ile Denizbank arasında yapılan sponsorluk sözleşmesi imza töreninde açıklamalarda bulundu.
Özdemir, şöyle konuştu: 

"DenizBank, Avrupa Şampiyonası finallerinde mücadele edecek A Milli Futbol Takımı'mızın sponsorları arasına girmiş bulunmaktadır. Bu iş birliklerimiz, devletimizin destek ve yatırımları ile birleşince uluslararası başarılarımızın yolu da açıldı. Bu süreçte, değerli hocamız Şenol Güneş ile birlikte heyecanını yaşadığımız 2002 Dünya Kupası üçüncülüğümüzün yanı sıra, EURO 2008'de yarı final coşkusunu tattığımız Avrupa Şampiyonası finallerine 5. kez katılıyoruz. Dünya klasmanında ilk 10 hedefimize adım adım ilerliyoruz. Avrupa Futbol Şampiyonası finallerini, başarı çıtamızı yükseltmek için bir fırsat olarak görüyoruz. A Milli Futbol Takımı'mız, teknik direktörümüz ve teknik ekibimiz, sponsorlarımız, futbol ailesi ve Türk halkının ortak sinerjisiyle hep birlikte bu yaza damga vuracağımıza inanıyoruz. Bu birlik ve beraberlik; EURO 2020’de bizi başarıya taşıyacak, sonraki turnuvaların da kapılarını açacaktır.  2002 ve 2008'deki başarıları inşallah yakalarız. Gruptan çıkma yönünde milli takımımız büyük bir performans gösterdi. Kendi sahamızda gol yemedik. Hepinizin bildiği gibi Fransa'ya gittik, Fransa'daki son Dünya Kupası'nın şampiyonu ile 1-1 berabere kalarak döndük. 1 maç kala gruptan çıkmayı garantiledik. Başarılı bir şekilde devam ettik ama bence esas başarıyı finallerde göstermemiz gerek. Hedeflerimiz var inşallah Allah da yardım eder yürürüz. Bundan önceki her milli takımın ve teknik direktörün başarılı olduğuna inanıyorum. Rakam vermem ama rekor kıracağımızı söyleyebilirim. Daha birçok sponsorluk anlaşmasını yakın zamanda sizlere açıklayacağız. Alkın Kalkavan kardeşimiz bu konuda çok büyük çaba sarfediyor. Daha birçok önemli müjdeler vereceğiz. Yayın haklarından TFF'nin aldığı pay yüzde 12 idi, geçen yönetim döneminde aldığımız kararla futbol takımlarımıza daha çok destek olsun diye yüzde 8 hakkımızı kulüplere bıraktık. Yayın gelirinin 500 milyon dolar olduğunu düşünürsek yüzde 8 kayıp 40 milyon dolar ediyor. Buna rağmen federasyonumuzun bütçesini planladık, yaptık, arkadaşlarımızın üstün çalışmaları ve aldığımız sponsorluklar ve diğer çalışmalarla bu açığı kapatmaya çalışıyoruz. Bu kulüplerimizin isteğiydi."
Törene katılan A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş ise "Sayın başkanımız futboldan bahsetti, futbol da ekonomiyi ilgilendiriyor. Bizim işimiz futbol. Çocukluğumuzdan beri bizim mesleğimiz bu ama paranın da gelmesi bizi sevindiriyor. Meslek olarak bu işi severek yaptık, güzel bir meslek, üstüne de para gelince iyice güzelleşiyor ama en önemlisi bu ambiyans. Buna benzer bir kalabalığı yarı finalde Brezilya maçında görmüştüm ama o zaman işin sonuna gelmiştik, şu an işin başındayız, Avrupa Şampiyonası öncesi böyle üst katılımla olan, böyle heyecanla dolu bir aile olduğumuzu düşünüyoruz. Çok büyük bir eksiğimiz paraydı, şimdi de Denizbank'la beraberiz. Geçmişte böyle bir şey yoktu, Dünya Kupası'na giderken yalnızdık. Bugün birlikteyiz, o yüzden bir korkum var. İnşallah beklentiye cevap veririz. Avrupa Şampiyonası önemli ama Dünya Kupası da çok önemli. Bu çocuklar çok karakterli, ülkemizi temsil için orada olacaklar. Yetenekli ve karakterli oyuncuların başarısı için desteğe ihtiyaç var. Onu da bekliyoruz. Yeni bir şeyler sunmak istiyoruz. Takdiri ilahi, tıpkı 2002'de Brezilya ile yaptığımız maç gibi. İnşallah ilk 3'e gireriz. Ülkemizde zaman zaman futbolda kaoslar var ama her şeyin üzerinde milli takım var. Herkesin sorumluluk duyduğu bir düzen bekliyoruz. Ailemiz dostlarımızla bir araya geliyoruz ama bankamızı seçtiğimiz zaman DenizBank'ı seçtiğimiz zaman çok daha iyi olacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber Merkezi