Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihaz Özdemir, "Şimdilk olmak kaydıyla, elimizde değişik senaryolar olması kaydıyla, liglerimizi 12-13-14 Haziran'da başlatma kararı aldık" dedi.

Nihat Özdemir, video konferans aracılığı ile düzenlediği basın toplantısında şu ifadeleri kullandı:

- 5 aydır bu süreci yaşıyoruz. Dünyaya örnek bir mücadele gösterdik. Pandemi ile savaşta her gün daha iyiye gidiyoruz. 
- Yaşanan bu süreçten Türk futbolu da etkilendi. Devletimizin aldığı kararlarla sportif tedbirleri en erken alan ülkeler arasındayız. 

- 11 Mart'tan sonra maçları seyircisiz oynattık, ilk ölümlü vakaların ardından ise ligleri erteledik. Allah'a şükür ki sahalardan virüs çıkmadı.

- 1.5 ay geçti, önlemleri aldık, kararlı mücadelemizle önemli yol aldık. Futbola dönüş için sağlık kurulumuz çalışma gerçekleştirdi. Protokol hazırlandı. 1. kısmı paylaştık. Müsabaka evresini de en kısa zamanda duyuracağız.

- Önce sağlık dedik. Futbolumuzun en az şekilde etkilenmesi için elimizden geleni yapıyoruz. 

- Sayın Bakanımız ile toplantılar yaptık, kulüplerle görüştük, devletimizin tüm kurullarıyla durumu değerlendirdik. 

- UEFA ile FIFA ile görüştük. En son olarak Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ile görüştük. Gerçekten zor bir görevi başarı ile yürütüyor. Kendisini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. 

- Bugün de yönetim toplantımızı yaptık. Normalleşme planı çerçevesinde görüştük. Tüm şartları göz önünde bulundurarak yol haritası çizdik.

- Şimdilk olmak kaydıyla, elimizde değişik senaryolar olması kaydıyla, liglerimizi 12-13-14 Haziran'da başlatma kararı aldık. 
- Bunu Sağlık Bakanlığı'na göndereceğiz, onlar da Bilim Kurulu'na sevk edecek. Onlar maçların nasıl oynanacağına karar verecek. 

- Sonuçta esasları kulüplerimize bildireceğiz. Biz de federasyon olarak Süper Lig, 1., 2., 3. lig ile bölgesel amatör lig temsilcileri ile görüşeceğiz.

- Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını biliyoruz ama yeni dönemi de fırsata çevirmeliyiz. Bunu başaracağımıza eminim. 
- İnşallah ligleri en iyi şekilde temmuz sonunda bitireceğiz. Ağustos ayında da Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yaparak taçlandıracağız. Kararın hayırlı olmasını diliyorum.