Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, koronavirüse rağmen ligde son oynanan haftada uyarılara rağmen maçların yapılmasında ısrar etmişti.

Maçlar seyircisiz oynanmış, teknik direktörler ve futbolcular büyük tepki göstermişti. Hatta maçlardan sonra Galatasaray'ın ikinci başkanı Abdürrahim Albayrak ve teknik direktörü Fatih Terim koronavirüs teşhisiyle hastanelik olmuşlardı.

O günden bu yana ortalıkta gözükmeyen Özdemir, sonunda ortaya çıktı.

Yayıncı kuruluşta canlı yayına katılan Özdemir, şu açıklamaları yaptı:

- Herkes için çok zor bir dönem. En önemli şey, bu hastalığın, bu virüsün yayılma hızını kaybetmesi ve ülkemizin eski günlerine dönmesi. Bu zorlu dönemden çıkıp kötü günleri geride bırakmayı hedefliyoruz. 

- Gördüğüm kadarıyla; virüsün nisan ayının sonuna doğru yavaşlayacağını, mayıs başlarında da iyi şeyler göreceğimizi tahmin ediyorum.

- İşim ve futbol dolayısıyla çok fazla insanla karşı karşıya gelme durumum olduğu için çok dikkat ediyorum. 

- Çarşamba günü federasyondaydım. Durum değerlendirmesi yaptık. Gençlik ve Spor Bakanımızla görüştüm. Eğer seyircili oynayacaksak, maçlara gelecek taraftarların da sağlık durumlarını düşünmemiz lazım. Bu düşünmeyi nasıl sağlayabiliriz? Ülkemizde Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı var. Federasyon olarak, bunlarla birlikte çalışmak zorundayız.

- Mayıs ayının başında değerlendirmeyi yapacağız. Eğer şartlar uygun olursa, en erken ihtimalle haziran ayının ilk haftasında liglere başlayacağımızı ümit ediyorum. Haziran ayının başında ligimiz başlarsa, temmuzun en geç ortasında bu sezonu bitirebilmenin hesaplarını yapıyoruz.
 

Editör: Haber Merkezi