Türkiye Futbol Federasyonu genel kurulu Ankara'da yapılırken, ibraya sunulan bütçedeki anormal rakamlar dikkat çekti.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Emin Çağlar'ın moderatörlüğünde Bloomberg HT'de yayınlanan Spor Saati programında TFF'ye sert eleştirilerde bulundu. 

Altaylı'nın açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:

- Ben bütün hesapları aldım ve inceledim. Bazı notlar aldım. Federasyon'un nasıl bir rezillik olduğunu en güzel şekilde anlatacak şeyi göstereceğim.

- A Takım sürekli personel giderleri: Kaç lira olabilir? Bir de bunun süreksizi var demek ki... 55 milyon 427 bin 257 TL! 'Burası çiftlik, büyük bir götürme operasyonu var, ya Allah ye ye bitmez' diyorum ya burada, onun bir bölümü bu. Bu rakam, Federasyon'un tamamı değil, A Takımın sürekli personel gideri. Bir de süreksizi var!

- Eğitim sürekli personel gideri: Ne eğitimi yapıyorlarsa... 13 milyon 584 bin 963 TL.

- Yetmedi... Milli Takım organizasyon gideri... Milli Takım kaç maç yaptı? 35 milyon 561 bin TL.

- VAR masrafları... Kaç para olabilir? 18 milyon 158 bin TL.

- Daha acayip olanını söylüyorum: Naklen yayın destek ödemeleri... Naklen yayını yayıncı kuruluş yapıyorlar bildiğimiz kadarıyla. Parayı da onlar veriyor. 123 milyon 607 bin 672 lira. Ne yapıyorsunuz? beIN SPORTS vermiyor siz mi veriyorsunuz bu parayı anlamadım. Hakikaten anlamadım. Kulüplerin bunu sorması lazım Federasyon'a! Nedir bu?

- Bitmiyor, devam ediyoruz. A Takım sürekli personel gideri dedik ya bir tane daha personel gideri... Ayrıca bir personel gideri daha: 95 milyon TL. 55+95+13 topla 163 milyon TL personel gideri var şu ana kadar!

- Profesyonel futbol giderleri... Bunların hiçbiri profesyonel futbol gideri değilmiş! 437 milyon TL!

- Geldik zurnanın en zıırt dediği yere... 126 milyon TL büro gideri. Bu büroda ne yapıyorsunuz? Maaşlar ayrı, personel gideri ayrı, genel giderler ayrı, büro gideri 126 milyon 367 bin TL! Ne bürosu bu? Döviz bürosu mu bu? Zaten 170 milyon TL'ye yakın personel gideri var onun üzerine 126 milyon 367 bin TL de büro gideri! Büro gideri ne demek? Personeli çıkar içinden, kağıt kalem masa sandalye elektrik falan. Çünkü Federasyon kendi tesislerinde oturuyor, kirası da yok. Ne yapıyorsunuz o büroda? Böyle bir şey olamaz!

- Büro giderinin dışında taşıt, araç tahsis gideri: 9 milyon 752 bin TL! Ne aracı bu? Vergi desen kurtulmaz! Bu nedir? Kime ne aracı veriyorsunuz! Araç mı haraç mı ne bu?

- MHK huzur hakkı... 2 milyon 88 bin 208 TL! Ne huzuru abi garibanı yararlandırın bundan. Ben bunu okuyunca huzursuz oldum! Onorel bir göreve getiriyorsun ve 2 milyon TL hakkı huzur veriyorsun. Ne oluyor? Kime veriyorsunuz bu parayı? Kaç para veriyorsun toplantı başına? Böyle bir şey olur mu?

- TFF, Digiturk'e çok önemli bir dava kaybetti, büyük bir para kaybedildi. 2 yıl önce 80 milyon Euro kaybedildi. O sırada TFF'de bu parayı ödemeyen ve Federasyon'u dava eden Digiturk çalışanı olan, bu işlere bakan kişi şu an nerede? Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Kadir Kardaş. Kaç lira maaş alıyor? Federasyon bunları sır gibi saklıyor ama benim Federasyon'un içinden öğrendiğim 100 bin TL maaş alıyor. Digiturk'le hala bağlantısı var mı bilmiyorum ama 100 bin TL maaş alıyor. Böyle bir çiftlik olamaz!

- Gelirlere de bakalım. Nike'la yaptıkları sözleşme var... 51 milyon TL gelirden 37 milyon TL'ye düşmüşler. Olabilir mi böyle bir şey? Türk Hava Yolları'ndan hemen hemen aynı parayı almışlar. Bir başka özel sektör şirketinden sponsorluk geliri olarak 22 milyon TL'den 12 milyon TL'ye düşmüş. Hemen hemen yüzde 50'ye yakın kayıp. Her tarafta anormal gelir kayıpları var!

- Giderleri patlatmışlar, gelirleri düşürmüşler! Ama başka ne bekliyorsun? Bugün Türkiye'nin mali açıdan en zor durumdaki kulübü Fenerbahçe... Fenerbahçe bu hale gelirken ikinci başkan görevinde bulunan kişi, bugün Federasyon Başkanı! Nihat Özdemir. Ne bekliyorsun? Fenerbahçe'yi batırdı, geldi Futbol Federasyonu vasıtasıyla Türk futbolunu da batırmak için elinden gelen her şeyi yapıyor! 

- Sadece büro giderleri, Süper Lig'deki takımların yüzde 60'ının bu seneki harcama limitinden fazla! Şu paranın yarısını kulüplere bölüştürseler Türk futbolunda bir çıta yükselebilir! Ama çiftlik, Federasyon değil! 126 milyon büro gideri şu demek: 21 takımın 14'ünün harcama limitinden fazla! Ne yapıyorsunuz orada? What are you doing there! Türkçe anlamıyorsanız İngilizce sorayım. O büroda neler oluyor? Böyle bir şey olabilir mi? O büroda hakikaten ne yapılıyor biri anlatsın!

Ancak tüm bu harcamalara rağmen federasyon yönetimi genel kurulda ibra edildi.
 

Editör: Haber Merkezi