Süper Lig’in 6. haftasında Trabzonspor ile Gaziantep FK arasında oynanan ve 1-1 sona eren karşılaşmada 65. dakikada yaşanan tartışmalı pozisyon gündemden düşmüyor. Trabzonsporlu Felipe Augusto’nun hızlı başlattığı serbest vuruş sonrası gelişen atağın, hakem Arda Kardeşler tarafından durdurulması tepkilere neden olmuştu.
TFF Gece Yarısı Toplandı
Sabah Gazetesi’nin haberine göre, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, gece geç saatlerde kurmaylarıyla bir toplantı yaparak pozisyonu değerlendirdi. Toplantıda, hakemin kararı kendi inisiyatifiyle mi verdiği yoksa VAR veya dördüncü hakemden bir uyarı gelip gelmediği araştırıldı.
“Gereği Yapılacak”
TFF, söz konusu pozisyonla ilgili hakemlerin tüm konuşmalarını kamuoyuyla paylaşma kararı aldı. Hacıosmanoğlu, yaptığı açıklamada, “Adaletli hizmet etmek istediğimiz noktada böyle hatalar kabul edilemez. Gereğinin nasıl yapıldığını kamuoyu görecek. Sporseverlerden özür diliyoruz” dedi. Başkanın talimatıyla Merkez Hakem Kurulu’ndan da detaylı bir rapor istendi.
