VAR kayıtlarının açıklanmasına yönelik gelen Beşiktaş ve Fenerbahçe'den gelen talebe TFF’den açıklama geldi.

VAR KARARLARI AÇIKLANMAYACAK

VAR sisteminin maçlarda kullanılmaya başlanmasından bu yana hakem kararlarında hatalar daha fazla dikkat çekmeye başladı. VAR kararları verilirken maçın ana hakemi ile VAR asistanlarının arasındaki iletişimin şeffaf olmaması ve verilen kararların tribünlerin anlayacağı şekilde gösterilmemesi eleştirilere neden oluyordu. Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin VAR kayıtlarının açıklanması talebine yönelik açıklama yapan TFF, VAR kararlarının açıklanmaması yönünde karar verdiğini belirtti.

ŞEFFAF BİR ORTAM YOK

Kararların şeffaf bir ortamda alınıp seyirci, sporcu ve yönetimlerin tatmin olmasını sağlamak adına gelen VAR kararlarının açıklanması talebini reddeden TFF kayıtların paylaşılmasına onay vermedi.

TFF’nin açıklaması şu şekilde;

"Video Yardımcı Hakem Sistemi (VAR) uygulamaları kapsamındaki kayıtların paylaşımı hakkında son günlerde oluşan gündem üzerine bir açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur. Kayıtların paylaşılmamasını tavsiye eden IFAB tarafından yapılan açıklamalarda, bu husustaki nihai kararın ülke Federasyonlarına ait olduğu belirtilmiştir. Bu kapsamdaki uygulama Avrupa ülkelerinin büyük bir çoğunluğunda olduğu gibi mevcut şekliyle sürdürülecektir. Kaldı ki; Federasyonumuz gerek IFAB, gerekse VAR'ın uygulandığı ülke Federasyonları ile yakın temasta olup bu ülkelerdeki çalışmaları yakından takip etmektedir ve olası gelişmelere sistemin adapte edileceğinden kimsenin şüphesi olmamalıdır. Değerli kamuoyunun bilgilerine saygıyla duyurulur." TFF'nin diğer federasyonlar ve liglerdeki sistem güncellemelerini takip ettiklerini ifade etmesi, İngiltere'de uygulanmaya başlanacak olan hoparlör sistemiyle VAR kararının tribünlere açıklanacak olmasını akıllara getirdi.

Editör: Haber Merkezi