Ali Koç 6222 Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanununa istinaden Erman Toroğlu için suç duyurusunda bulunmuştu. Kulüpler Birliği toplantısının ardından açıklama yapan Ali Koç Trabzonspor-Göztepe maçından sonra Toroğlu’nun “lig dizayn ediliyor” açıklamalarının algı yaratmak adına çirkin ifadeler olduğunu belirten Ali Koç "Lig dizayn ediliyor, örgütlü işler var diyen arkadaşlar ne oldu? Niye iddialarını somut delillerle açıklamadılar? Ertesi gün bu arkadaşlar sus pus oldu. Niye oldu? Çünkü Fenerbahçe 3 puan alamadı ve ligimiz daha temiz bir hale gelmiş oldu. Biz hiçbir takımı hedef almıyoruz ama artık bu sorumsuzluğun son bulması lazım ve ilgili mercilerin 6222'den harekete geçmesi gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullanmıştı. 

TOROĞLU KARŞILIK VERDİ

Bu açıklamalardaki maksadın Fenerbahçe’yi hedef göstermek olduğunu düşünen Ali Koç, Erman Toroğlu için suç duyurusunda bulunmuştu. Alınan bilgilere göre A Spor kanalında yorumculuk yapan eski hakem Erman Toroğlu’nun da Ali Koç hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Kendisine yapılan suç duyurusuna hemen karşılık veren Toroğlu, aynı kanun üzerinden suç duyurusunda bulunarak haklı olduğunu ima eden açıklamalarda bulundu.

İDDİALI KONUŞTU

Gazeteci Atilla Türker'in paylaştığı gönderide Fenerbahçe'nin suç duyurusunda bulunmasına saygıyla yaklaştığını belirten Toroğlu'nun “Ben de Ali Koç hakkında savcılığa başvuracağım. Bakalım, 6222’ye kim giriyor? Şimdi İstanbul dışındayım, döner dönmez işlemleri başlatacağım” ifadelerine yer verdi.