Maça Trabzonspor etkili başladı. Trabzonspor 10. dakika Lewis Baker ile sol köşeden korner kullandı. Ceza sahası içerisine gelen topa Ekuban kafasını vurdu ve top ağlarla buluştu. Ancak VAR devreye girdi ve yapılan inceleme sonrasında Nwakaeme'nin Ekuban'ın kafa vuruşunda ofsaytta olduğu görüldü. Gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Trabzonspor ikinci yarıya golle başladı. 46b dakikada sağ kanattan Serkan Asan ceza sahası içerisine ortasını gönderdi. Orada bulunan Nwakaeme şutunu attı ve Trabzonspor, deplasmanda Karagümrük karşısında 1-0 öne geçti.

70. dakikada sağ köşeden Jimmy Durmaz korneri kullandı. Arka tarafa açılan top Jure Balkovec'in önünde kaldı. Balkovec, içeri doğru ortasını göndermek isterken top kaleye doğru gitti ve filelerle buluştu: 1-1. 

Trabzonspor, 81. dakikada Ekuban'ın golüyle 2-1 öne geçti. Kontratağa çıkan bordo mavililerde top en son Ekuban'da kaldı. Ekuban, topu düzelttikten sonra köşeye şutunu attı ve takımını 2-1 öne geçiren golü kaydetti.

Maçın geriye kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Trabzonspor deplasmanda 2-1 kazanarak üst sıralara tırmanmaya devam etti.

Maçtan sonra Karagümrük cephesi hakeme tepki gösterdi. 

Bordo Mavililer'in 2. golü öncesi faul olup olmadığı tartışılmıştı. Hakem Ali Palabıyık ise golü vermiş ve Abdullah Avcı'nın öğrencileri bu golle maçtan 3 puanla ayrılmışlardı.

 Karagümrük'ten ise maçın ardından siyah bir görsel paylaşılarak "Hava değil, insanlar karanlık!" denildi ve bu karar tepki gösterildi. 

Editör: Haber Merkezi