Süper Lig lideri Trabzonspor, Süper Lig'de 27 maç sonra ilk yenilgisini aldı. Antalyaspor, sahasındaki maçta güçlü rakibinden çok daha üstün oynarken, sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Maça Antalyaspor etkili başladı. 

6. dakikada Antalyaspor Fredy ile gol fırsatını değerlendiremedi, ancak Trabzonspor kalesinde de büyük baskı kurdu.

Ancak öne geçen takım Trabzonspor oldu. 34. dakikada köşe vuruşunu kullanan Trabzonspor, ceza sahası içinde yaşanan karambolde kaleciden dönen top Andreas Cornelius’a çarpıp ağlara gidince 1-0 öne geçti. 

Antalyaspor, golü yemesine rağmen baskısını devam ettirdi, 34. dakikada da penaltıdan bulduğu golle skora dengeyi getirdi. Antalyasporlu Doğukan’ın ceza sahası içinden çektiği şut Edgar Ie’nin eline çarpınca hakem penaltı noktasına geçti. Vuruşu kullanan Fredy topu ağlara göndererek Antalyaspor’u 1-1’lik beraberliğe taşıdı ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıya da etkili başlayan taraf ev sahibi Antalyaspor oldu. Trabzonspor karşısında net fırsatlar yakalayan Antalyaspor, kaleci Uğurcan Çakır’ı geçmeyi başaramadı. Karşılaşmanın 55. dakikasında ceza sahası içinde topla buluşan Doğukan Sinik, sol çaprazdan kaleye şutunu çekti, kaleci Uğurcan Çakır kurtardı. Bu pozisyondan 5 dakika sonra korner kazanan Antalyaspor’da Paul Mukairu kafayı iyi vurdu. Yerden seken topu son anda çizgi üzerinde tokatlayan Uğurcan Çakır gole izin vermedi.

Uğurcan Çakır’ın kurtarışlarına rağmen 73. dakikada Dorukhan Toköz’ün kendi kalesine attığı golle Antalyaspor 2-1 öne geçti ve kalan dakikalarda başka gol olmayınca sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu.

Editör: Haber Merkezi