Trabzonspor, Süper Lig'in 18. haftasında deplasmanda Alanyaspor'dan tarihe geçecek bir fark yedi. Alanyaspor, rakibini 5-0 yendi.

Maçın 14. dakikasında Alanyaspor’da Lusamba hızla kendi sahasından çıkarak Efecan Karaca’ya pasını ulaştırdı. Topla buluşan Efecan Karaca ise Trabzonspor ceza sahası içine kadar girerek sol köşeden kaleye çektiği şutla fileleri havalandırdı: 1-0.

Ardından Efkan’ın pasıyla buluşan Ahmed Hassan’ın rakibine vücut çalımı atarak geçip, ardından kaleye doğru sert şutu fileleri havalandırdı ve skoru 2-0'a getirdi.

45+6. dakikada Zinedine Ferhat’ın savunma arkasına gönderdiği pasla buluşan Efkan Bekiroğlu, çizgiye kadar ilerledi. Ceza sahası içinde boşta kalan Ahmed Hassan, Efkan’ın pasını gole çevirdi ve takımını 3-0 öne geçirdi.

Alanyaspor'da 75. dakikada Sağ çaprazda topla buluşan Zinedine Ferhat, uzak köşeye muhteşem bir şut attı. Direkten dönen topu tamamlayan Wilson Eduardo, skoru 4-0'a getirdi.

3 dakika sonra hızlı gelişen Alanyaspor atağında Umut Güneş'in pasıyla sol kanattan ceza sahasına giren Yusuf Özdemir'in şutunda Uğurcan'ı geçen top ağlarla buluştu. 

Maçı 5-0 kazanan Alanyaspor tarihi bir skora imza attı.