Trabzon'a çok sayıda futbolcusundan eksik olarak gelen Antalyaspor, Trabzonspor karşısında başa baş bir mücadele gösterdi. Penaltı golüyle de öne geçen konuk ekip, daha sonra Trabzonspor'un penaltılarla bulduğu gollerle geriye düştü.

Ancak pes etmeyen Akdeniz temsilcisi, ikinci yarıda bulduğu golle bir puanı kurtardı. Rakibine oranla daha etkili ataklar geliştiren Antalyaspor, zorlu Trabzon deplasmanında galibiyeti kaçıran taraf oldu.

8. dakikada  Doğukan Sinik, ceza sahasında Badou Ndiaye'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Maçın hakemi beyaz noktayı gösterdi. Kullandığı penaltı atışında kaleci Uğurcan'ı ters köşeye yatıran Ufuk, takımını 1-0 öne geçirdi.

15. dakikada  VAR kontrolünün ardından Veysel Sarı'nın ceza sahasında topa eliyle dokunduğu tespit edildi. Penaltı atışını gole çeviren Sosa, skora yeniden denge getirdi.

43. dakikada  VAR kontrolünün ardından Paul Mukairu'nun ceza sahasında Caleb Ekuban'ın ayağına bastığı tespit edildi ve maçın hakemi bir kez daha beyaz noktayı gösterdi. Penaltı atışını gole çeviren Sosa kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti.

66. dakikada sağ kanattan kullanılan tacın ardından bir anda ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Yekta'nın vuruşu Uğurcan'ın yanından ağları havalandırdı.

Editör: Haber Merkezi