Süper Lig'in yenilgisiz lideri Trabzonspor, 13. haftada Gaziantep'i farklı yendi. Üst üste 6. galibiyetini alan, yenilmezlik serisini 25 maça çıkaran ve yoluna doludizgin devam eden bordo mavili ekip, puanını 33'e yükseltti, en yakın rakipleriyle arasındaki 7 puanlık farkı korudu.

Ev sahibinde sakatlığı tam olarak geçmeyen Marek Hamsik, riske edilmedi ve kadroya alınmadı. Uğurcan'ın yokluğunda ilk 11'de olacağı açıklanan Erce Kardeşler ise ısınma esnasında sakatlandı. Trabzonspor'un kalesini Arda Akbulut korudu.

4. dakikada Gaziantepli Dicko kaleciyle karşı karşıya kalmışken, Hugo'nun müdahelesiyle yerde kaldı. Gaziantep kırmızı kart bekledi ama hakem Suat Arslanboğa, VAR kararıyla oyunu devam ettirdi.

9. dakikada Gaziantep yine tehlikeli geldi. Maxim'in kullandığı kornerde arka direğe koşu yapan ve kafa vuruşunu yapan Ertuğrul, Edgar'ı geçemedi. Arda'yı geçen topta kaleye yönelen Portekizli stoper, tehlikeyi önledi.

19. dakikada Abdülkadir Ömür, sağ taraftan taç çizgisine yakın bir noktadan kazanılan serbest atışta orta-şut karışımı bir vuruş yaptı. Direkt kaleye yönelen meşin yuvarlak, ağlarla buluştu: 1-0

23. dakikada Gaziantep FK'da Ertuğrul Ersoy, Berat Özdemir'e yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

27. dakikada Siopis'in ceza sahası dışından attığı şutta top Gaziantep FK'nın stoperi Ertuğrul'dan döndü. Trabzonspor cephesi penaltı beklerken VAR ile görüşen Suat Arslanboğa, oyunu devam kararı verdi.

42. dakikada Nwakaeme’nin pasında savunmanın arkasına sarkan ve topla buluşan Djaniny, kaleci Günay Güvenç ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda şutunu çekti, top ağlarla buluştu: 2-0.

45. dakikada Djaniny’in pasında ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Cornelius, yerden bir vuruşla topu filelere gönderdi: 3-0.

45+1' Trabzonspor'un 3. golünden önce Dicko'ya faul yapıldığını iddia eden ve sert bir şekilde itiraz eden teknik direktör Erol Bulut ile Rumen orta saha Maxim, sarı kart gördü.

Karşılaşmanın ilk yarısı, Trabzonspor'un 3-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya Gaziantep hızlı başladı. 54. dakikada sol çaprazdan ceza sahasına giren Maxim'in sert şutunda top direğin yanından auta çıktı.

57. dakikada Gaziantep FK'nın sağ beki Kitsiou, Trabzonspor ceza sahasında Nwakaeme'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Konuk takım futbolcuları penaltı bekledi, maçın hakemi Suat Arslanboğa 'devam' dedi ve top kornere çıktı. Maxim'in sağ kanattan kullandığı kornere iyi yükselen Djilobodji'nin yaptığı kafa vuruşunda kaleye yönelen topu Arda Akbulut, son anda çeldi.

60. dakikada Nwakaeme, rakiplerinden kurtuldu ve ceza sahasına yakın bir bölgeden kendisine şut açısı buldu. Tecrübeli futbolcunun sert şutunda Gaziantep kalecisi Günay, topu güçlükle çelmeyi başardı.

62. dakikada Gaziantep ekibi gole çok yaklaştı. Sağ kulvarı iyi kullanan Kitsiou'nun ceza sahası dışının çaprazından attığı şut direkten döndü.

64. dakikada sağ kanattan ceza sahasına yapılan ortaya iyi yükselen Caulker, penaltı noktasından kafayla topu indirdi. Ertuğrul'un vuruşunda Arda'yı geçen top ağlarla buluşmadan araya Edgar girdi.

66. dakikada Maxim, boş durumda olan Dicko'yu gördü. Tecrübeli forvetin gelişine yaptığı vuruşta top savunmadan sekti ve kornere çıktı. Maxim'im kullandığı korner sonrası ceza sahasındaki karambolde kalesinden ayrılan Arda, topu kontrol etmeyi başardı.

90+1. dakikada Maxim'in sol kanattan kullandığı kornerde top direkt kaleye yöneldi. Arda'nın müdahale edemedi top direkten oyun alanına döndü. 

Trabzonspor, sahadan 3-0 galip ayrıldı.
 

Editör: Haber Merkezi