Süper Lig'de müthiş bir çıkış yakalayan ve ligin ilk yarısını lider bitiren Beşiktaş, İstanbul'da Trabzonspor'a yenildi ve liderliği Fenerbahçe'ye kaptırdı.

Siyah beyazlı takım maça hızlı başladı. 8. dakikada orta alanda topla buluşan Josef, boş durumdaki Larin'i gördü. Larin'in şutunu Uğurcan çeldi.

17. dakikada ise Trabzonspor tehlike yarattı. Djaniny'in ara pasıyla bir anda bomboş durumda topla buluşan Baker vuruşunu yaptı, kaleci Ersin gole izin vermedi.

23. dakikada Rosier pasında topu kontrol eden Ghezzal, bekletmeden vuruşunu yaptı. Yön değiştiren topa arka direkte Larin kafa vuruşunu yaptı, bu kez de Trabzonspor kalecisi Uğurcan başarılıydı.

29. dakikada Beşiktaş öne geçti. N'Skala'nın ortasında ceza sahasında iyi yükselen Aboubakar kafayı vurdu, top kaleci Uğurcan'ın müdahelesine rağmen ağlarla buluştu: 1-0.

36. dakikada Rosier, yerden sert bir orta gönderdi. Trabzonspor savunmasından seken topa hareketlenen Larin, arka direkte vuruşunu yaptı, bir kez daha Uğurcan'ın geçemedi.

44. dakikada Trabzonspor çok ilginç bir golle beraberliği sağladı. Sol kanattan etkili gelen Nwakaeme, Josef'ten sıyrıldı, kaleyi görür görmez şutunu attı. Önce Vida'ya, daha sonra Montero'ya çarpan top ağlarla buluştu: 1-1.

İkinci yarıya ise Trabzonspor iyi başladı. 46. dakikada Baker'in ortasına iyi yükselen Djaniny'nin kafa vuruşunda top Ersin'de kaldı.

63. dakikada Trabzonspor, Vodafone Park'ta öne geçti. Kazanılan kornerde Flavio, topu Nwakaeme'ye gönderdi. Yıldız futbolcu dar alanda Ghezzal ve Aboubakar'dan kurtulup pasını attı. Vida'dan seken top Vitor Hugo'nun önünde kaldı. Brezilyalı stoper düzgün bir vuruş yaptı ve takımını öne geçiren golü kaydetti: 1-2.

69. dakikada Beşiktaş beraberliğe yaklaştı. N'Koudou'nun ceza sahası dışından yaptığı şutu Uğurcan iki hamlede kontrol etti.

71. dakikada savunmanın uzaklaştıramadığı topu sağ çaprazda önünde bulan Rosier sert vurdu Uğurcan uzanarak topu kornere çeldi. 

77. dakikada Beşiktaş'ta Dorukhan Toköz, Flavio'ya yaptığı faulün ardından direkt kırmızı kart gördü.

Editör: Haber Merkezi