Hep geriye gittik

TÜRK futbolunda bugünkü Süper Lig'in temeli 1959 yılında atıldı. Deplasmanlı ligle birlikte heyecan arttı, milyonlarca futbolsever statlara aktı. O günden bugüne 61 yıl geçti. Ve bu 61 yılda Avrupa sürekli ileri giderken, futbolumuz geriye gitti. Sonunda da tarihi bir krizle karşı karşıya kaldı. Böylesi hiç yaşanmamıştı. Üstelik harcanan milyonlarca eurolara rağmen... Şimdiki durumdan kimse memun değil.

263 milyon euro zarar

UEFA'nın hazırladığı rapora göre Süper Lig, 263 milyon euro ile Avrupa'nın en çok zarar eden ligi. Diğer ligler kar ederken, bizim lig batağın içinde. Avrupa'da 2018 yılı içinde en fazla net borcu olan kulüpler arasında Fenerbahçe 334 milyon euro, Beşiktaş 183 milyon euro, Galatasaray ise 175 milyon euro ile ilk 20 kulüplük listede. 2019 yılında ise bu rakam daha da arttı, bugünse inanılmaz boyutlara ulaştı.

Nereye gitti paralar?

KULÜPLERİN kazandığı paralar ise ortada yok. Örneğin Beşiktaş, 2018 finans yılında 164 milyon euro gelir elde etti ama sorumsuzca yapılan harcamalar yüzünden bu boşa gitti. Şimdi kulüpler federasyon tarafından Bankalar Birliği ile anlaşma yapmaya zorlanıyor, ancak nasıl sonuç vereceği kestirilemiyor. Fenerbahçe'nin buna şiddetle itiraz etmesi bu yüzden. Ancak krizden nasıl çıkılacağı bilinmiyor.

Bir yorum

Türk futbolu neden battı?

- Bire alacağın adama, üç-beş katını sayarsan...
- Transferde bu kadar karavana atarsan...
- Futbolcuya alırken verir, kurtulmak için verirsen...
- Her sezon 10-15 oyuncu alıp, bir o kadar gönderirsen...
- Alt yapıdan tek oyuncu çıkartıp oynatamazsan...
- Liginde bir emekli cenneti yaratırsan...

 

- Transferden gözü doymayan hocalarının her dediğin yaparsan...
- Menajerlerle birlikte çalışan "naylon" yöneticilere sahip olursan...
- Olmayan parayı har vurup harman savurursan...
- Tribünlerin bitmek bilmeyen isteklerine teslim olursan...
Böyle batarsın...

ŞANSAL BÜYÜKA-MİLLİYET
 

Editör: Haber Merkezi