Ahmet Çakar, Beyaz TV'deki programda Galatasaray-Malatyaspor maçında ilk yarının son dakikasında Malatyaspor'un penaltı beklediği pozisyonda Galatasaraylı Seri'nin net bir şekilde topla elle oynadığını söyledi. 

Çakar, "Bu pozisyonda VAR hakeminden tık yok. Buna mukabil Malatya'nın kazandığı penaltıdan 50 metre geriye alıyorlar. Seri çok net topu elle kesiyor.  Sayın Nihat Özdemir; MHK'nın derhal bugün görevden alınmaları lazım. Dün Fenerbahçe'nin yediği goldeki açık el bilerek, istenerek mi pas geçildi? Beinsports tekrarlamadı ama o beni ilgilendirmez. Siyasetle alakası yok. Başka bir güç var. Başka bir tezgah var. Nihat Özdemir tezgah olmadığını ispatlamak zorunda."
Ahmet Çakar, Sabah gazetesindeki yazısında ise şu ifadeleri kullandı: 

"Maçta hakemlik yönünden çok kritik pozisyonlar vardı. Alper Ulusoy'a sormak gerek; neden Gökhan Töre'yi ilk yarının sonlarına doğru ikinci sarıdan oyundan atmadı? Yine VAR hakemine sormam lazım;

Galatasaray'ın Adem'le attığı ofsaytta top rakipten çarpma olarak değil oynama olarak geliyor. Dolayısıyla bence gol verilmeliydi. Hele hele ilk yarının son anlarında bir pozisyon var ki ya ben yanılıyorum ya da VAR hakemi ağır gaflet içinde...Kaleye çekilen şutta Seri'nin eli topu kesiyor. Penaltı ama ne hakem ne VAR farketmiyor.Düdüğü çalıp soyunma odasına gidiyorlar."