Galatasaray 'ın stat sponsoru belli oldu. Sarı-Kırmızılı takım Timur Şehircilik Planlama A.Ş arasında 5 sezonu opsiyonlu olmak üzere toplamda 10 (5+5) sezon için 725.000.000 TL + KDV değerinde stat isim hakkına ilişkin sponsorluk ve reklam tanıtım sözleşmesi imzaladı.

Galatasaray bu anlaşma karşılığındaki rakamın 652.500.000 TL + KDV'si Galatasaray Futbol A.Ş'ye, geri kalan 72.500.000 TL + KDV ise Galatasaray Spor Kulübü Derneği'ne ödeneceğini duyurdu.

Galatasaray Başkanı Burak Elmas ve NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur sponsorluk anlaşması imza töreninde açıklamalarda bulunuyor.

Elmas, "Türk spor tarihinin en yüksek bedelli stadyum isim sponsorluğu anlaşması oluyor bu. Bir önceki stadyum isim anlaşması 30 milyon TL artı KDV'ydi. Türk spor tarihinin en büyük stadyum isim sponsorluğu oldu. Sponsorluk bedelini Türk Lirası üstünden belirledik. 10 sezon için bir anlaşma yaptık. Toplam 725 milyon TL'lik bir anlaşmaya imza atıyoruz. Forma anlaşmasıyla birlikte Galatasaray tarihinin en önemli anlaşma olduğunu ifade edelim.

Seçim döneminde Galatasaray taraftarına sözler vermiştik, yerine getirmek için çabalıyoruz. Sözlerden bir tanesi de stat isim hakkıyla yeni sözleşmeydi. Sevgili Erden Timur, Galatasaray'a en iyi teklifi sundu. Erden Timur içimizden biri, çok iyi bir Galatasaraylı. 10 numara transferimizi yapmış bulunuyoruz.

Bu anlaşmanın 5+5 yıl ve artan rakamlarla nakit gelecek. Bu sefer stadyum isim hakkında kulübümüz ve amatör şubelere de gidecek. Nakit akışını SPK nedeniyle paylaşamıyorum ama her yılın parası belirtilen takvimlerde ödenecek.