CIES Football Observatory’nin 2021-22 sezonunun kadro değerleri araştırmasına göre Avrupa'nın en değerli takımları belli oldu.

Son Premier Lig Şampiyonu Manchester City, 1 milyar 280 milyon euroluk kadro değeriyle öne çıkarken, bir başka İngiliz ekibi Manchester United da 1 milyar 214 milyon euro ile takipte kaldı. 3. sırada ise 946 milyon euro ile Chelsea geliyor.

Milliyet'ten Celal Umut Eren'in haberine göre; kadrosuna Lionel Messi’yi katan ve Neymar ile Mbappe gibi yıldızlara sahip olan PSG ise 808 milyon euroluk değeriyle 8. sırada kaldı.

Türkiye'de ise Beşiktaş öne çıktı. Beşiktaş’ın kadro değeri 127 milyon euro olarak hesaplanıyor. Fenerbahçe ise Mesut Özil gibi bir yıldızın da etkisiyle 114 milyon euro ile ikinci... Bu sezon gençleşme yoluna giden ve Falcao ile yollarını ayıran Galatasaray’ın kadro değeri de 102 milyon euro. Hamsik ve Gervinho gibi yıldızları alan Trabzonspor ise 96.3 milyon euro geliyor.

Avrupa’nın 5 büyük ligindeki dev takımların ilk 10 sırayı aldığı kadro değeri sıralamasına çok uzaktan bakan Süper Lig’deki 4 büyükler, oyuncu bazında da geride kaldı.

Transfermarkt verileri de hesaba alındığında Süper Lig’deki en değerli oyuncu 20 milyon euro değeriyle Beşiktaş’ın yıldızı Miralem Pjanic oldu. İkinci isimse 19 milyon euro değerle Trabzonsporlu kaleci Uğurcan Çakır...