İstanbul
Parçalı bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi SPOR Türkiye'ye yeni dev stadyum geliyor

Türkiye'ye yeni dev stadyum geliyor

Kahramanmaraş’ta 17 bin 500 kişilik yeni stadyumun 2027-2028 sezonunda açılması bekleniyor. İnşaatta yüzde 35 seviyesine ulaşıldı.

Kahramanmaraş’ın uzun süredir beklediği yeni stadyum projesinde çalışmalar hız kesmeden sürüyor. Dulkadiroğlu ilçesi İstasyon Mahallesi’nde inşa edilen 17 bin 500 seyirci kapasiteli Kahramanmaraş Stadyumu’nun, 2027-2028 sezonunda hizmete açılması planlanıyor.

Toplam 105 bin metrekarelik alan üzerine kurulan stadyum, yalnızca futbol karşılaşmaları için değil; farklı spor organizasyonları ve çeşitli etkinlikler için de kullanılabilecek şekilde tasarlandı.

Projede Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü birimleri, seyirci ve sporcu fuayeleri, hizmet alanları, soyunma odaları, iki ısınma salonu, üç antrenman salonu, iş yerleri ve mescitler yer alacak.

TOKİ İnşaat Uzmanı Taha Selvi, inşaatta gelinen seviyenin yüzde 35 olduğunu belirterek çalışmaların planlanan takvime uygun şekilde sürdüğünü söyledi. Selvi, “17 bin 500 kişilik Kahramanmaraş Stadyumu’nda imalatlarımız devam ediyor. Planlamalarımıza göre stadımızın 2027-2028 sezonunda açılması öngörülüyor” dedi.

Stadyumda prekast üretimlerinin sürdüğünü aktaran Selvi, çelik çatı ve cephe çalışmalarının da başladığını ifade etti.

Projede deprem güvenliğine de dikkat çekildi. Selvi, stadyumun 19 metre uzunluğundaki 2 bin 233 fore kazık üzerinde yükseldiğini belirtti. Ayrıca stadyum çevresinde ilerleyen süreçte spor komplekslerinin de yapılması hedefleniyor.