Trabzonspor'un milli kalecisi Uğurcan Çakır'ın takımdan ayrılığı gündemde. Bordo-mavili kulüple altyapı dahil 13 yıldır birlikte olan deneyimli file bekçisinin Avrupa'ya transferi konuşuluyor. Fransa Ligue 1 ekiplerinden Monaco’nun, Uğurcan Çakır için Trabzonspor’a 9 milyon Euro + bonuslar içeren bir teklif sunduğu öne sürüldü. Ancak kulüp yönetimi bu teklifi yetersiz buldu.
Trabzonspor’un Beklentisi 15 Milyon Euro
Haberlere göre Trabzonspor, Uğurcan Çakır’ın transferinden 15 milyon Euro civarında bir gelir hedefliyor. Transfer bu rakamla gerçekleşirse, Çakır, Yusuf Yazıcı’nın ardından kulüp tarihinin en yüksek bedelli ikinci satışı olacak.
Performansı Dikkat Çekiyor
29 yaşındaki kaleci, 2024–2025 sezonunda tüm kulvarlarda 43 maça çıkarken, 52 gol yedi ve 18 maçta kalesini gole kapattı. Gösterdiği performansla birçok Avrupa kulübünün dikkatini çeken Çakır’ın yeni adresi merak konusu.