Trabzonspor'un başarılı teknik direktörü Ünal karaman flaş bir kararla istifa etse de bu ayrılığın gerçek nedeni hala tam olarak anlaşılmadı. Karaman'ın ayrılığında birçok siyasi ismin etkin rol oynadığı ileri sürüldü. Milliyet'ten Cemal Ersen'de konuyla ilgili görüşlerini açıkladı

TRABZONSPOR'DA TETİĞİ KİM ÇEKTİ?

Bordo Mavili ekibin ilk yarıyı 3. sırada kapatmasında önemli bir rolü olan Ünal Karaman, sürpriz bir kararla takımın başından ayrılırken bu ayrılık beraberinde bazı şüpheleri doğurdu. Araya siyasi isimlerin girdiği iddia edilirken son olarak Milliyet Gazetesi'nden Cemal Ersen, Ünal Karaman'ın ayrılığıyla ilgili fikirlerini paylaştı

15 yılı aşkın süredir Trabzonspor'u takip ederim. Nice başkanlar, teknik adamlar ve futbolcular gelip geçti. Gözlemim şu; "dış güçlerin" müdahalesine gerek yok. 

Trabzonspor'un en büyük düşmanı içeridedir. Krizin sorumlusu da Trabzonspor'luyum diye geçinenlerdir.

Yöre insanı silahı pek sever ya? 

Bu olayda kaba tabirle "kendi ayaklarına sıktılar."

Evet birilerinin canı yandı da, tetiği kim çekti kardeşim?..

ALBAYRAK İLE SOYLU GERGİNLİK YAŞADI İDDİASI

Deneyimli teknik adam, bordo mavili kulüple karşılıklı anlaşarak takıma veda etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Albayrak arasında yaşandığı iddia edilen gerginliğin bu ayrılıkta rol oynadığı öne sürüldü.

İddialara Trabzon Belediye Başkanı Zorluoğlu’ndan yanıt geldi.

Twitter’dan açıklama yapan Zorluoğlu, Karaman ile ayrılığı Albayrak’ın da herkes gibi basından takip ettiğini belirtti.

Trabzonspor düşmanlarının camia içerisinde kardeş kavgası çıkarmaya çalıştığı görüşünü dile getiren Zorluoğlu şunları yazdı:

“İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ünal Karaman’ı ikna edebilmek için uçağa bindi, Trabzon’a gidiyor” yalanı kısa sürede kamuoyunda yayıldı! Oysa bu yalan trol hesaplar üzerinden kamuoyuna servis edildiğinde Bakan Soylu CNN Türk’te canlı yayındaydı ve memleket meselelerini değerlendiriyordu.

“Yine Fenerbahçe yine devre arası yine ahlaksızlık ama başaramayacaklar” notunun yer aldığı mesajda şöyle denildi:

Fenerbahçe, 2010-2011 sezonunda Trabzonspor’a karşı şike operasyonunu devre arasında ‘Trabzonspor’un penaltıları incelensin’ iddiasıyla başlatmıştı.