Fenerbahçe, Gaziantepspor'u deplasmanda yenerken, Vedat Muriç'in ikinci sarıdan kırmızı kart görmesi maçın önüne geçti.

Sarı lacivertli oyuncu önce gördüğü sarı kart nedeniyle sarı kart cezalısı durumuna düşmüştü ve ligde kritik Başakşehir maçında oynayamayacaktı.

Ancak maçın bitimine saniyeler kala bir sarı kart daha görüp, kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Böylece cezası hafta içinde oynanacak kupadaki Kayserispor maçına kaydı. Bu durumda Başakşehir maçında oynayabilecek.

Muriç'in bu kartı Başakşehir maçında oynayabilmek için bilerek gördüğü iddia edildi.

Kosovalı futbolcu bu nedenle sert eleştirilerin hedefi oldu.

Sabah gazetesinde yazan eski hakemlerden Ahmet Çakar, "Spor ahlakı, centilmenlik yerle bir edildi. Vedat Muriqi uzatma dakikalarında bilerek isteyerek kendini attırdı sonra da 80 milyonu aptal yerine koyarcasına hakem Hüseyin Göçek'e itirazlar etti.  Tabii ki kimse yemedi ama bu davranış Vedat'ın alnında sportif bir kara leke olarak kalacaktır. Hiç yakışmadı.Bütün sempatisini, sözüm ona bir futbol şeytanlığı ile yerle bir etti" diye yazdı.

Fotomaç gazetesinden eski hakem Erman Toroğlu da şunları belirtti: "Vedat Muriç, gördüğü sarı nedeniyle cezalı duruma düşmüş ve önümüzdeki hafta ligde oynanacak Başakşehir karşılaşmasında oynayamayacaktı. Ne yaptı, uzatmalarda kırmızı kart gördü...
Rahmetli Atatürk ne demişti:
"Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim..." Nokta.
Bunun yıllarca çok örneklerini gördük. O zaman iş federasyonu düşüyor, Göstere göstere kurallar deliniyorsa, gereğini yapın arkadaşlar. Kimse de kimseyi, aptal yerine koymasın."

Fenerbahçe'nin eski futbolcularından NTV yorumcusu Rıdvan Dilmen ise şunları söyledi: Sakalımız yok ki anlatalım diyeceğim ama sakalımız da var. Şu maçı atacağız, sadece Vedat Muriqi konuşacağız. Hatta yıllardır söylüyorum, talimatlar oluyor ya. Geçenlerde bir değişiklik yapmaya çalışmışlar ama bir şey yapamamışlar. TFF, bu kuralı bari gelecek sezon değiştirsin. Alanyasporlu Cisse'den ağzınız yandı. Sakattı oyuncu, yedek kulübesinde kırmızı kart görüp cezasını çekti, geldiler, kuralı uyguladılar. Attığı ikinci golden sonra Ersun Yanal'dan Vedat Muriqi'ye aman bitirme, ikinci sarı kart haberi gitmiştir. O da, onu yapmıştır. Çünkü, hep söylüyorum, söylemeye de devam edeceğim. Hesap yaptılar. Başakşehir hayati maç dediler, Kayseri'de oynatmayayım, Başakşehir maçında da uyarırım, "Aman Vedat, sarı kart görme" diye. Trabzon maçında oynatırım. Trabzon'da görürsen gör derim."