Yeni Malatyaspor Trabzonspor maçında zafer Trabzonspor'un oldu.


Bordo mavili takım erteleme maçında deplasmanda Yeni Malatyaspor'u yenerek averajla Başakşehir'i geçti ve liderliğe yükseldi. 
 

Maça Yeni Malatyaspor: Farnolle, Murat, Mina, Robin Yalçın, Sakıb, Donald, Acquah, Fofana, Gökhan Töre, Bifouma, Umut Bulut onbiriyle çıktı.
 

Trabzonspor ise Uğurcan, Serkan Asan, Hüseyin Türkmen, Campi, Novak, A. Parmak, Sosa, Ekuban, A. Ömür, Nwakaeme, Sörloth onbiriyle maça başladı.
 

Maça hızlı başlayan Trabzonspor 10. dakikada öne geçti. Sosa'nın ortasınde sürpriz bir şekilde ceza alanına giren Novak kafayla ağları havalandırdı: 0-1.
 

İlk golün asistini yapan Sosa, 30. dakikada ise golü atan isim oldu. Kazanılan frikik atışında topu nefis bir şutla kaleye yollayan Arjantinli futbolcu farkı açtı: 0-2.

Alexander Sörloth sakatlandı

Maçın 36. dakikasında sakatlanan Sörloth, tedavisinden sonra oyuna girdi. Ancak devam edemeyince 40. dakikada yerini Ndiaye'ye bıraktı.
 

44. dakikada Yeni Malatyaspor umutlandı. Umut Bulut'un vuruşunda defansa çarpan top kaleci Uğurcan'ı yanılttı ve filelere gitti: 1-2.
Trabzonspor ikinci yarıda da etkili olan taraftı. 55. dakikada Ekuban'ın pasıyla buluşan Nwakaeme ceza alanında topu düzelttikten sonra ağlara yolladı: 1-3.

 

Trabzonspor bu sonuçla puanını 52 yaptı ve aynı puanda olan Başakşehir'i averajla geçerek liderliğe yükseldi.
Bordo mavili takım bu hafta ligde kendi sahasında Başakşehir'le karşı karşıya gelecek.

 

Editör: Haber Merkezi