İstanbul
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi SPOR Yeni teknik direktöre Victor Osimhen hediyesi iddiası

Yeni teknik direktöre Victor Osimhen hediyesi iddiası

Galatasaray’ın yıldızı Victor Osimhen’in yeni sezonda görev alacak teknik direktöre “hediye” olacağı yönündeki transfer iddiaları spor gündemine damga vurdu. Avrupa devlerinin peşinde olduğu Nijeryalı golcünün geleceğiyle ilgili dikkat çeken senaryolar konuşulurken, adı Jose Mourinho ve Real Madrid ile de anılıyor.

Victor Osimhen’in geleceği futbol dünyasının en sıcak başlıklarından biri olmaya devam ediyor. Galatasaray’da gösterdiği performansla Avrupa devlerinin radarına giren Nijeryalı yıldızın, yeni teknik direktör projelerinin merkezine yerleştirildiği öne sürüldü.

İddialara göre bazı kulüpler, göreve getirmeyi planladıkları teknik direktörlere Victor Osimhen transferini “hediye” olarak sunmayı hedefliyor. Özellikle Real Madrid ve Premier Lig ekiplerinin yıldız golcü için yoğun temas yürüttüğü belirtiliyor.

Mourinho iddiası gündemi salladı

Son günlerde en çok konuşulan senaryolardan biri Jose Mourinho’nun adıyla ortaya atıldı. İspanyol basınında yer alan haberlerde, Real Madrid’in teknik direktörlük için Mourinho ile temas kurduğu ve Portekizli hocanın ilk transfer hedeflerinden birinin Victor Osimhen olduğu iddia edildi.

Haberlere göre Mourinho’nun Osimhen’i “hücum projesinin merkezine” koyduğu ve transfer için yönetime rapor sunduğu öne sürülüyor.

Galatasaray bırakmak istemiyor

Galatasaray cephesi ise yıldız oyuncuyu takımda tutmak için yoğun çaba harcıyor. Sarı-kırmızılı yönetimin Osimhen’e yaptığı maaş teklifini ciddi şekilde artırdığı ve Suudi Arabistan kulüplerine karşı yarış verdiği ifade ediliyor.

İnternethaber’de yer alan haberde, Galatasaray’ın Osimhen’e yıllık teklifini bonuslar hariç 21 milyon euro seviyesine çıkardığı aktarıldı.

Avrupa devleri sıraya girdi

Osimhen için yalnızca Real Madrid değil; Barcelona, PSG, Arsenal ve Chelsea’nin de devrede olduğu öne sürülüyor. İngiliz futbol yorumcusu Emmanuel Petit’nin, Nijeryalı yıldızın Chelsea’ye gitmesi gerektiğini söylediği haberlerde yer aldı.

Barcelona’nın ise Napoli’ye 70 milyon euroluk teklif sunduğu iddia edilirken, Galatasaray’ın oyuncu için çok daha yüksek bonservis beklentisine sahip olduğu belirtiliyor.

Osimhen’in performansı dikkat çekiyor

Victor Osimhen, Galatasaray formasıyla geçirdiği sezonda attığı goller ve yaptığı asistlerle kariyerinin en etkili dönemlerinden birini yaşadı. Nijeryalı yıldızın performansı Avrupa kulüplerinin ilgisini daha da artırdı.

Galatasaray’da kiralık oynadığı dönemde tüm kulvarlarda 40’ın üzerinde maçta görev yapan Osimhen’in 37 gole ulaştığı belirtiliyor.

Transfer maliyeti dudak uçuklatıyor

Osimhen’in bonservis ve maaş maliyetleri de futbol kamuoyunda geniş yankı uyandırıyor. Galatasaray’ın Napoli’ye 75 milyon euro bonservis bedeli ödemeyi kabul ettiği ve oyuncuya yıllık toplam 21 milyon euroyu bulan maaş paketi sunduğu aktarıldı.

Bu rakamların gerçekleşmesi halinde Osimhen’in Türk futbol tarihinin en pahalı transferi olacağı ifade ediliyor.