Belçika ekibi Club Brugge sadece Galatasaray'a değil tüm kulüplerimize ders verdi. Daha geçen yaz yaklaşık 100 milyon euroluk oyuncu satıp kasalarını doldurdular, yerine gelen gençlerle bizi yine geçtiler. Biz ise pahalı ve yaşlı yabancılarla yerimizde sayıyoruz, maddi krizden bir türlü çıkamıyoruz.

ACI GERÇEK TOKAT GİBİ ÇARPTI

Kulüplerimizin yanlış yönetilmeleri ve transfer politikalarındaki tutarsızlıklar Galatasaray-Club Brugge maçıyla bir kez daha suratımıza tokat gibi çarptı. Sadece Galatasaray değil, özellikle büyük kulüplerimizin yüksek maliyetli ve yaşlı oyuncuları kadrolarına katmaları bizi her yıl geriye doğru itti. Belçika kulübü ise Avrupa'daki diğer kulüpler gibi gençlerle bizi yine geçti.

UCUZ ALIYOR, PAHALI SATIYOR

Kulüplerimiz dev gibi borçların altına girerken, Brugge; Ajax, Salzburg, Porto gibi kulüplerle aynı sistemi uyguluyor. Dünyayı tarıyor, gençleri kadrosuna katıyor, sonra satıyor. Daha geçen yaz 5-6 futbolcularını Avrupa'nın 5 büyük ligine sattılar, kasaya 100 milyon euro civarında para koydular. Yerine de Galatasaray'ın tecrübeli (!) defansına kök söktüren Diatta gibi oyuncuları 1 milyon euroya aldılar.

FORVET HATTININ YAŞ ORTALAMASI 20

Club Brugge'ün Galatasaray karşısında sahaya sürdüğü ilk onbirinde 30 yaş üstü tek futbolcu kaleci Mignolet. İleri üçlünün ise yaş ortalaması sadece 20'ydi. O kadar futbolcu satmıştı ki şu andaki takımda 15 maçtan fazla Şampiyonlar Ligi tecrübesi olan futbolcusu da yok. İkinci yarının başında kurtarıcı olarak oyuna giren De Ketelaere henüz 18'inde. Peki yıllık 5 milyon euro alan Falcao nerede? 

33'lük MARİANO 20'lik DİATTE'YE KARŞI

Club Brugge'nin golünü atan Senegalli Krepin Diatte 20 yaşında. Onu durdurmak isteyen Mariano ise 33. Diatte'yi geçen yıl Sarpsborg takımından 1 milyon euroya aldılar. 2017'de gelen Mariano'nun ise Galatasaray'a toplam maliyeti 11 milyon euro.

CLEMENT'İN DOĞDUĞU YIL TERİM GALATASARAY'DAYDI

Galatasaray'la Club Brugge arasındaki yaş farkı sahadaki futbolcularla da sınırlı değildi. Belçika ekibinin hocası Philippe Clement 1974 doğumlu. Fatih Terim ise 1953. Terim, Galatasaray'a futbolcu olarak imza attığı 1974 yılı, Clement'in de doğduğu yıldı.

Editör: Haber Merkezi