Süper Lig'de haftanın maçında Beşiktaş, konuk ettiği Galatasaray'ı Josef ve Nkoudou'nun golleriyle 2-0 yendi. Beşiktaş böylece 38 puanla zirvedeki yerini korurken Galatasaray 33 puanla 4.sırada kaldı

Beşiktaş böylece evinde Galatasaray'a karşı son 6 maçı kaybetmezken son 4 maçı gol yemeden kazandı.

Maçın ilk yarısında iki takım da pozisyon bulmakta zorlandı. Siyah beyazlı takım daha atak oynarken, Galatasaray savunmada kalırken, ani ataklarla tehlikeli olmaya çalıştı. 32.dakikada sağ kanattan gelen ortaya Marcao bekletmeden vurdu Atiba son anda çizgiden çıkardı.

İlk yarının en önemli atağında 35.dakikada Marcao'nun hatalı geri pası alan Larin kaleci ile karşı karşıya kaldı sert vurdu şutu üstten auta gitti.

Maçın kırılma anı 58. dakikada yaşandı. Galatasaray'dan Diagne, Montero'nun kafasına tabanıyla vurunca kırmızı kart gördü ve kırmızı kartla oyun dışıhnda kaldı.

Bu andan itibaren Beşiktaş ataklarını sıklaştırdı.

79.dakikada Beşiktaş Josef'in attığı golle 1-0 öne geçti. Sol kanattan Rıdvan ortaladı, penaltı noktası üzerinde topu kontrol eden Josef de Souza yerden plase bir vuruş yaptı ve top köşeden filelere gitti

90+1.dakikada Beşiktaş Nkoudou ile skoru 2-0 yaptı. Savunmadan topu kapan Larin uygun durumda Nkoudou'ya verdi ve Nkoudou boş kaleye golü attı.

Beşiktaş mücadeleyi 2-0 galip bitirdi.

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rosier, Vida, Montero, Rıdvan Yılmaz, De Souza, Atiba (Dk. 87 Dorukhan Toköz), Ghezzal (Dk. 67 Mensah), Oğuzhan Özyakup (Dk. 67 N'Koudou), Larin, Aboubakar (Dk. 87 Gökhan Töre)

Galatasaray: Okan Kocuk, Şener Özbayraklı (Dk. 39 Linnes), Luyindama, Marcao, Saracchi, Taylan Antalyalı, Etebo (Dk. 80 Emre Akbaba), Oğulcan Çağlayan (Dk. 80 Emre Kılınç), Belhanda (Dk. 69 Babel), Arda Turan (Dk. 69 Donk), Diagne 

Goller: Dk. 79 De Souza, Dk. 90+1 N'Koudou (Beşiktaş) 

Kırmızı kart: Dk. 58 Diagne (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 13 Arda Turan, Dk. 34 Oğulcan Çağlayan (Galatasaray), Dk. 22 Rosier, Dk. 64 Ghezzal (Beşiktaş)