Hayranlıkla izlediğimiz o başarılı sporcular... Başarılarının tamamını kıyafetlerine borçlu değiller, evet ama giysileri rahat olmasaydı o kadar başarılı olamazlardı. Açıkçası spor dallarının hemen hemen hepsinde şort giyilmesinde rahatlığın önemli bir payı var diyebiliriz. Şort İngilizce ‘deki 'short' kelimesinden dilimize geçmiştir. Kelime manasıyla 'kısa pantolon' demektir. Paçası bacağa yapışmadığından rahat bir giysi olarak tarif edilebilir. Erkek spor şort, bu rahatlık özelliği spor yapanların vazgeçilmezi diyebiliriz.

Spor Yapanların Olmazsa Olmazı Olan Şortlar

Spor yaparken erkeklerin tercihi çoğunlukla şorttan yana oluyor. Geniş yelpazede bulunan erkek spor şort modelleri, her talebe karşılık sağlıyor. Spor şort, spor yaparken giyilen, beli lastikli paçaları geniş bir giysidir. Spor dallarının birçoğunda da forma olarak şort kullanılıyor. Fakat hepsinin özellikleri birbirinden farklıdır. Örneğin basketbol şortu ile tenis şortu arasında belli farklar vardır. Erkek koşu şortu ise vücuda yapışmaz ve gizli dikişlidir. Bu da spor esnasında ayrı bir konfor sağlıyor.

Erkek şort spor yapanlar için olmazsa olmazdır. Şortta aranan en önemli özellik kumaşın kalitesidir. Nefes alan ve teri emen kumaşlar, spor sırasında performansı arttırarak alınan verimi yükseltir. Sentetik kumaştan yapılan şortlar hızlı kuruduğu için tercih edilmelidir. Fitness şortu erkek sporcular tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. Çok bol ve çok dar olmamalıdır. Bu şortun özelliği terletmemesi, terletiyorsa da teri dışarı atmasıdır. Aksi takdirde kişiyi rahatsız edecektir.

Tercih Edilebilecek Şort Çeşitleri Nelerdir?

Erkek antrenman şort modelleri arasında dizin hemen üzerinde biten tarzda ürünler olduğu gibi biraz daha kısa olanlar da bulunuyor. İsteyenler diz kapağının altına kadar inen modelleri de tercih edebilir. Paçası geniş olanların yanında tayt gibi bacağı saranlar modeller, yoga ve pilates gibi sporlarda daha çok tercih ediliyor. Son zamanlarda şort modelleri arasında taytlı şortlar ön plana çıkmaktadır. Bol olan bir şortun içerisine tayt giyilmiş gibi bir hava vermektedir.

Erkek Spor Şort Fiyatları

Spor yapmak için gerekli ekipmanlara sahip olmak çok önemlidir. Bu sayede sakatlıkların önüne geçilir ve performans en yüksek dereceye ulaşır. Tüm bu aletleri alabilmek için belli bir bütçeye ihtiyaç olduğu unutulmamalıdır. Erkek spor şort fiyatları çok değişkenlik göstermektedir. Şortun üretildiği malzemeye, kalitesine ve markasına göre şekil almaktadır. Piyasaya en son çıkan modeller daha pahalı iken eski sezonlar uygun fiyata bulunabilir.

Editör: İrem Nur Kaya